U Opštoj bolnici u Nikšiću nalazi se 47 pacijenata, od kojih je 41 na Infektivnom odjeljenju, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin, navodeći da se za jednog čeka rezultat testiranja, dok su ostali kovid pozitivni. Tri pacijenta su sa težom kliničkom slikom. Kad je u pitanju beranska Opšta bolnica, u toj ustanovi liječi se 39 pacijenata pozitivnih na korona virus.

“Virus nije specifičan samo za pacijente u poznim godinama”: Ilustracija (Arhiva/PR Centar).

Šest bolesnika u Opštoj bolnici u Beranama ima tešku kliničku sliku, dok se tri nalaze na neinvazivnom respiratoru.

Govoreći o stanju u Opštoj bolnici Nikšić, prvi čovjek te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin kazao je da se na Odjeljenju psihijatrije nalazi pet pacijenata pozitivnih na virus korona, dok je na Odjeljenju pedijatrije smješten desetogodišnji dječak koji ima komplikovanu obostranu upalu pluća.

“Inače svi pacijenti koji se prime u Opštu bolnicu Nikšić su pacijenti sa težom kliničkom slika, a to je komplikovana obostrana upala pluća izazvana infekcijom virusa. Upravo takvu upalu ima dječak kojeg smo primili prije dva dana”, rekao je Ašanin.

Prvi čovjek nikšićke bolnice je kazao da je dječak stabilnih vitalnih parametara, očekujući da će pacijent vrlo brzo biti izliječen.

“Tri pacijenta su na Intenzivnoj njezi, sa težom kliničkom slikom i životno ugroženi”, rekao je Ašanin.

U pitanju su pacijenti srednje životne dobi, što po sebi, kako je rekao, govori da virus nije specifičan samo za pacijente u poznim godinama.

“Riječ je o izuzetno patogenom virusu, koji pravi ozbiljne destrukcije, posebno kad je u pitanju respiratorni sistem, pravi destrukciju plućnog tkiva. “, pojasnio je Ašanin.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve