Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

RTCG jutros obavijestio Vuksanović-Stanković i Radulovića da je debata otkazana

Predsjednička kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković i kandidat Jovan Radulović kazali su da su jutros obaviješteni da se debata neće održati, te da se iz tog razloga danas nijesu pojavili u studio Javnog servisa

Radio Televizija Crne Gore (RTCG) danas je objavila da je debata između predsjedničkih kandidata otkazana zato što se niko od njih nije pojavio na snimanje emisije koje je bilo planirano za podne. Sa druge strane, predsjednička kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković i kandidat Jovan Radulović kazali su za Pobjedu da su jutros obaviješteni da se debata neće održati, te da se iz tog razloga danas nijesu pojavili u studio Javnog servisa.

”Jutros sam informisana da je debata na RTCG otkazana. Bila sam spremna, kao i prošlog puta, da dođem na debatu povodom predsjedničkih izbora jer apsolutno nikad nijesam imala problem da saopštim stavove u koje čvrsto vjerujem”, kazala je Vuksanović-Stanković u izjavi za Pobjedu.

Radulović im je rekao da su ga oko devet i po jutros iz Televizije Crne Gore zvali i obavijestili da je debata otkazana.

”Njihove objave nijesu tačne. Zapošljena u Javnom servisu me jutros oko devet i po zvala da mi kaže da je debata otkazana”, rekao je Radulović.

Predsjednička kandidatkinja SDP-a smatra da je razlog otkazivanja debate pitanje za menadžment RTCG-a i one kandidate koji su odbili da u njoj učestvuju.

”Ja nijesam odbila da učestvujem u debati. Bila sam spremna, radi građana Crne Gore koje poštujem i zbog kojih sam u ovoj kampanji, da dođem na debatu. Međutim, desilo se što se desilo i informisana sam da je debata otkazana”, kazala im je Vuksanović-Stanković.

Šef medijskog time SDP-a Mirko Stanić kazao je Pobjedi da ga je Televizija Crne Gore jutros oko devet sati informisala o tome da se debata danas neće održati. Uprkos tome, na portalu Javnog servisa objavljeno je da se debata neće emitovati jer se niko od kandidata nije pojavio na snimanje.

”Ovo je prvi put da su građani uskraćeni za završnu debatu na Javnom servisu, iako je sa naše strane sve odrađeno profesionalno i u skladu sa pravilima praćenja izborne kampanje”,  navodi se u objavi RTCG.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve