RTCG: Gvozdenović nije uzeo 2,5 miliona eura, ugovor demantuje Kneževića!

To proizilazi iz "Ugovora o prenosu udjela i istupanju osnivača u privrednom društvu RR Gradnja DOO uz novčanu nadoknadu", u koji je redakcija Portala RTCG ekskluzivno imala uvid, a koji je ovjeren u sudu

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović nije uzeo 2,5 miliona eura od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, kako ga je on ranije optužio u jednom od medijskih istupa.

To proizilazi iz “Ugovora o prenosu udjela i istupanju osnivača u privrednom društvu RR Gradnja DOO uz novčanu nadoknadu”, u koji je redakcija Portala RTCG ekskluzivno imala uvid, a koji je ovjeren u sudu.

Naime, Knežević je krajem prošlog mjeseca saopštio da ga je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović izreketirao, uzeo 2,5 miliona eura koji nikada nijesu vraćeni.

Knežević je dodao da je Gvozdenović od njega “uzeo 2,5 miliona eura tako što je izvršio ogroman pritisak na mene da dam kredit Radenku Radojičiću i firmi RR Gradnja. Gvozdenović je, kao predsjednik borda EPCG, direktno namjestio posao svom kumu, a mene, svog drugog kuma, izreketirao i uzeo 2,5 miliona eura iz Atlas banke, koji nikada nijesu vraćeni”.

U Ugovoru o prenosu udjela se navodi da su “Radenko” DOO i “Arhitektonski atelje” DOO iz Podgorice te “Kroling” DOO iz Danilovgrada 100 posto vlasnici RR Gradnje iz Podgorice u decembru 2009. godine prenijeli kompletno vlasništvo na Atlas grupu DOO Podgorica uz naknadu od 2,5 miliona eura.

“Ugovarači su saglasni da se prenos udjela izvrši uz novčanu naknadu u iznosu od 2,5 miliona eura. Iznos će sticalac (Atlas grupa) izvršiti na način što će preuzeti obavezu otplate potraživanja nastalog na osnovu ugovora o dugoročnom kreditu, zaključenog između Atlasmont banke i RR Gradnje od 29.12.2009. godine. Istovremeno, ugovorne strane konstatuju da će po zaključenju predmetnog ugovora društvo potpisati novi ugovor o preuzimanju duga po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu iz saglasnost kreditnog povjerioca Atlasmont bankom”, navodi se u Ugovoru.

Podsjećamo, Knežević je ranije saopštio da je “Ugovor sa RR Gradnjom o gradnji stanova formalno potpisao tadašnji izvršni direktor EPCG Enriko Malerba, koji je kasnije zbog drugih potpisa uhapšen”.

Prema Ugovoru u koji je Portal imao uvid, na dan prenosa vlasništva na Atlas grupu raniji vlasnici imaju zaključena dva Ugovora o ustupanju Ugovora o ustupanju prava svojine na građevinskom zemljištu radi privođenja namjeni a u cilju privođenja namjeni parcela i izgradnji dva stambeno poslovna objekta a zamjenom za ugovorom utvrđeni procenat dijela stambeno-poslovnog objekta sa vlasnikom Elektroprivredom Crne Gore AD.

Komentari

avatar