Nedjelja, 16 Maja, 2021
Rubrika:

ROČIŠTE PO TUŽBI ”MEDIJSKOG GANGA” Iznijeti dokazi o lažima osvjedočenih reketaša

Kao što je to već postala ustaljena praksa, pokazalo se da koncern Vijesti i njegova vlasnička struktura i ovoga puta koriste laži i manipulacije da bi targetirali i reketirali portal Aktelno koji im je postao najveća konkurencija na medijskom tržištu.

Pred Osnovnim sudom u Kolašinu juče su održana dva ročišta po tužbi koncerna Daily press i njegovog suvlasnika Željka Ivanovića u javnosti poznatog kao ”Govedo”, protiv portala Aktuelno.

Ovaj koncern, koji je u literaturi i najvećem dijelu crnogorske javnosti poznat kao ”Medijski gang” ili ”Medijska mafija”, njegovi suvlasnici i novinari u posljednjih godinu i po, u klasičnom reketaškom pokušaju gašenja portala Aktuelno podnijeli su 16 tužbi za naknadu nematerijalne štete protiv naše medijske kuće.

Juče je pred Osnovnim sudom u Kolašinu raspravljano o tužbama koje su ”Daily press” i Ivanović podnijeli protiv portala Aktuelno zbog tekstova pod naslovom “Krivokapić i “Vijesti” stari poznanici: Promovisali apoteke Rukoljubove svastike, a sad izdaju naloge za sastav vlade!” i ”Licemerje kapricioznih lidera SDP-a: Nejaki, nedosljedni i slab temelj za ‘Jaku Crnu Goru”’.

Kao što je to već postala ustaljena praksa, pokazalo se da koncern Vijesti i njegova vlasnička struktura i ovoga puta koriste laži i manipulacije da bi targetirali i reketirali portal Aktelno koji im je postao najveća konkurencija na medijskom tržištu.

Prekaljeni lažovi

Kada je u pitanju tužba za tekst o vezi Vijesti i firme Holos koja je u vlasništvu svastike premijera Zdravka Krivokapića, već smo u tekstovima napomenuli da tužba Ivanovića u javnosti poznatog kao ”Govedo” obiluje notornim neistinama i vrvi od izvrtanja činjenica koje prosto vrijeđaju inteligenciju, a po kojima je ”reketaški” koncern Vijesti uostalom i prepoznat.

Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA): Suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić”

U tužbi zbog gore pomenutog teksta, u kojoj Ivanović i njegov ”Medijski gang” traže reket od 6.500 eura, se navode između ostalog brutalne laži da portal Aktuelno ”namjerno i svjesno obmanjuje javnost time što tvrdi da je koncern Vijesti u nekoj vrsti partnerskih odnosa sa lancem apoteka i porodicom premijera Krivokapića”.

U pomamnoj tiradi laži i insinuacija navodi se da portal Aktuelno ne nudi ”nikave dokaze za  tvrdnje o saradnji apoteke Holos i Vijesti već manipulacijom loše upakovanom kroz tekt pokušava da obmane širu javnost da su Vijesti povezane sa lancem apoteka” koji drži svastika premijera Krivokapića.

Advokat portala Aktuelno jasno je na jučerašnjem ročištu predstavio dokaze koji ukazuju na vezu Vijesti i premijerovih apoteka Holos, a na OVOM linku možete pročitati sažeti prikaz dokaza o saradnji ove dvije firme koji su dostavljeni sudu u Kolašinu.

”Vrhunsko novinarstvo”

Kada je u pitanju drugi tekst pod naslovom ”Licemerje kapricioznih lidera SDP-a: Nejaki, nedosljedni i slab temelj za ‘Jaku Crnu Goru”’ o kojem se raspravljalo juče u Osnovnom sudu u Kolašinu, Medijski gang i njegovog šefa Ivanovića je pogodilo to što se on i njegov koncern pominju u kontekstu ”žute štampe”.  Ivanović je za povredu časti, ugleda i duševne bolove tražio skromnih 5.000 eura u ovom slučaju, dok  njegov koncern Daily press želi reket od 3.000 eura.

Vrhunsko političko-kritičko novinarstvo

”Oštećene” je u ovom slučaju duševno zaboljelo što Aktuelno navodi da se Vijesti bave tračevima i objavljuju informacije o razvodima i intrigama poznatih. Ivanović i Daily press u tužbi tvrde da se oni ”ne bave takvim tabloidnim temema i da ne pišu o razvodima poznatih jer je to žuta štampa”, već da se bave samo ”političko-kritičkim vrhunskim novinarstvom”.

Još vrhunskog političko-kritičkog novinarstva

U ovom slučaju samo ćemo navesti ”skrinšotove” nekih od ”političko-kritičkih vrhunskih novinarskih tekstova” kakvih je na stotine objavljeno u režimskom tabloidu Vijesti, a što je advokat portala Aktuelno iznio na jučerašnjem ročištvu.

Ućutkati Aktuelno za miran san nove vlasti

Ovom prilikom samo ćemo podsjetiti na progon koji već više od godinu i po trpimo od medijskog ganga na čijem su čelu Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović, uz napomenu da je ova organizovana grupa protiv naše medijske kuće podnijela ukupno 16 tužbi.

Treba podsjetiti da su nalogodavci nove vlasti, saradnici Svetosavske crkve u Crnoj Gori, pokrovitelji koalicije “Crno na bijelo”, medijski tajkuni i suvlasnici režimskog tabloida Vijesti Perović i Ivanović nakon izbora prošle godine krenuli u novi hajkački pohod na portal Aktuelno koji već duže vremena, tužbama i pritiskom na korumpirane sudove, pokušavaju da ugase.

Na adresu Ski Resorta Kolašin 1450 u čijem je vlasništvu portal Aktuelno, sredinom novembra stigle su četiri tužbe za naknadu nematerijalne štete koje su protiv naše medijske kuće podnijeli koncern Daily press u čijem je vlasništvu režimski tabloid Vijesti i njegovi suvlasnici opskurno-devijantni medijski tajkuni, gore pomenuti Perović i Ivanović.

Ova organizovana grupa medijskih reketaša  samo u tom slučaju je kao odštetu za nanesenu nematerijalnu štetu tražila ni manje ni više nego 30.500 eura, kao i da se u brutalno cenzorskom maniru uklone tekstovi portala Aktuelno u kojima je iznesena samo istina!

Jasno je da su saradnike SPC i subverzivne političke djelatnike zaboljeli tekstovi portala Aktuelno u kojima se u potpunosti razotkrivaju njihove zakulisne parapolitičke radnje, stoga preko korumpiranih sudova koji su godinama u strahu od njihovog reketiranja, sprovode brutalnu hajku protiv naše medijske kuće.

A kako funkcioniše ”fabrika afera” reketaškog ”Medijskog ganga” pročitajte na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Sezona šljake: Tim formu traži u Lionu, prijavio se i Cicipas

Dominik Tim će probati da se dodatno za Rolan Garos pripremi u Lionu. Austrijski teniser je odlučio da igra u Francuskoj jer jednostavno ne pronalazi...

Muškarac poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kučima

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Kučima poginuo je V.N. (30), kazali su iz OKC-a Uprave policije. V.N. je vozilom sletio s puta...

Patriotske auto kolone: Crnogorci svih vjera, zajedno za očuvanje naše države

Patriotske auto kolone i ove nedjelje počele su oko 18 sati širom Crne Gore. U Podogrici, kao i do sada, građani su se okupili...

Bojanić: Jedina novost iz Markovićevog pisma Varheljiju je da je odgovor pisao pet mjeseci

Jedina novost iz pisma evropskom komesaru Oliveru Varheljiju, iz jula prošle godine, a koje je danas objavio bivši premijer Duško Marković, jeste da je...

Protesti solidarnosti s Palestinom širom svijeta

Izraelsko bombardovanje Gaze izazvalo je bijes širom svijeta. Od Njujorka, preko Madrida, do Skoplja i Bukurešta, hiljade ljudi protestovali su u znak podrške Palestini i...

Najčitanije

Povezano

Sjutra četiri ročišta po tužbi ”medijskog ganga” i serijskog tužitelja Željka Ivanovića

Pred Osnovnim sudom u Kolašinu sjutra će se održati četiri ročišta po tužbi koncerna Daily press i njegovog suvlasnika medijskog tajkuna rusko-srpskog propagandiste Željka...

OBAVJEŠTAJNA, POLITIČKA, MEDIJSKA I DIPLOMATSKA HOBOTNICA Tužbe i pritisci na medije u specijalnom ratu protiv Crne Gore

Medijsko-propagandna spin-mašina, prorusko, velikosrpsko, režimsko glasilo blisko povezano sa najopskurnijim djelovima vlasti i Srpske pravoslavne crkve (SPC) koje je u javnosti poznato kao koncern...

AMERIČKI SAN JEDNE TRBUŠNE PLESAČICE Milki krenulo, tužila Aktuelno pa je guraju za ambasadorku u SAD!?

Biološkom entitetu sa naizgled svim karakteristikama ženskog humanoidnog oblika života koji je imenovan - Milka Tadić Mijović, definitivno je krenulo u životu! Osim što je...

NASTAVAK HAJKE ”MEDIJSKOG GANGA” Pročitajte kako je Aktuelno demontiralo šizofrene laži srpsko-ruskog propagandiste Ivanovića

Vlasnička struktura i ''novinari'' koncerna Daily press u čiji sastav ulaze režimski tabloid V(ij)esti, istoimeni portal i TV, kao i propali nedjeljnik Monitor, po...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
24.03.2021-10:15 10:15

Vrhunsko objasnjenje: On je onaj na slici bez šešira ….

Kokos
24.03.2021-17:21 17:21

Ovome je Šeki penicilin.