U podgoričkom Osnovnom sudu juče je za 14. oktobar odloženo ročište u predmetu po tužbi jednog od osnivača ND Vijesti Željka Ivanovića protiv Dnevnih novina, a povodom serijala “Maestro i balerina” novinara Šekija Radončića, objavljenog u našem listu od 28. januara do 4. februara 2019. godine.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić
“Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) autora Marka Vešovića i Šekija Radončića

Ivanović je tužio Dnevne novine navodeći da su mu u “spornim” tekstovima povrijeđeni “čast, ugled i dostojanstvo”, te “psihički i duševni integritet”, i traži da mu se isplati na ime nematerijalne štete 10.000 eura, pišu Vikend novine.

Juče je trebalo da bude održana glavna rasprava, međutim, na zahtjev tužene strane ročište je odloženo. Naime, punomoćnik Ivanovića dostavio je juče podnesak, a uz njega i jednu presudu te rješenje javnog izvršitelja, zbog čega je punomoćnica tuženog tražila odlaganje kako bi se upoznala sa dostavljenim materijalom.

Podsjetimo, na pripremnom ročištu postupajuća sutkinja Dijana Radulović prihvatila je predlog punomoćnika tuženog da se tokom glavne rasprave izvrši uvid u knjigu Ivanovića “Lovac na zmajeve” i tada ga obavezala da dostavi knjigu.

Podsjetimo, na pripremnom ročištu postupajuća sutkinja Dijana Radulović prihvatila je predlog punomoćnika tuženog da se tokom glavne rasprave izvrši uvid u knjigu Ivanovića “Lovac na zmajeve” i tada ga obavezala da dostavi knjigu.

Ranije su prihvaćeni i predlozi tužene strane da se izvrši uvid u feljton Pobjede od marta i aprila 2010. godine “Kako je u Crnoj Gori nastala medijska imperija”, kao i tekst Milana Kneževića “Željko Ivanović potvrdio da je Markovićev Srećko Šojić”.

U tužbi na 13 strana navedeno je da je “tuženi u periodu od 28. januara do 4. februara u mediju Dnevne novine objavio neistinite i uvredljive informacije koje se odnose na tužioca i kojim objavljivanjem je tužiocu povrijedio prava ličnosti”. U tužbi se, između ostalog, navodi da je Ivanoviću kao tužiocu pričinjena “nenadoknadiva šteta”. Ivanović nije tužio samo Dnevne novine, već i medije koji su tekst prenijeli, tražeći od svih po 10.000 eura. Isti iznos, za iste duševne bolove, traži i jedan od osnivača Vijesti Miodrag Perović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve