Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Revanšizam bivšeg liberala a sadašnjeg radikala

''Aktuelni protivzakonito izabrani direktor RTCG Raonić ne krije za sebe da je bivši liberal, ali ipak nevješto skriva da je taj bivši liberal aktuelni radikal. Ne po članstvu u partiji koju je osnovao Vojislav Šešelj nego po služenju ciljevima koje je zadao nekadašnji Šešeljev junoša, a današnji predśednik Srpskoga sveta Aleksandar Vučić''

Vijest da je ugledna crnogorska novinarka, dugogodišnja urednica Dokumentarnoga programa RTCG, novinarka čiji cjelokupan rad služi kao ogledalo profesionalnoga novinarstva, degradirana od strane menadžmenta RTCG imenovanjem za šeficu dokumentacije nije mogla iznenaditi nikoga iole obaviještenoga o civilizacijskome posrnuću Crne Gore i posrnuću tzv. Javnoga servisa.

Aktuelni protivzakonito izabrani direktor RTCG Raonić ne krije za sebe da je bivši liberal, ali ipak nevješto skriva da je taj bivši liberal aktuelni radikal. Ne po članstvu u partiji koju je osnovao Vojislav Šešelj nego po služenju ciljevima koje je zadao nekadašnji Šešeljev junoša, a današnji predśednik Srpskoga sveta Aleksandar Vučić.

Svojim profesionalnim novinarskim odnosom prema temama kojima se bavila i svojom odanošću ustavnim vrijednostima ovoga unesrećenog društva, gđa Tanja Šuković zamiritala je radno mjesto koje će – vrlo je moguće – nekom novom sistematizacijom biti odstranjeno, čime ona može postati tehnološki višak. Kao jedna od autorica poznatoga dokumentarnog filma “Svjedok božje ljubavi”, kao jedna od novinarki koja je napadnuta na radnome zadatku ispred Cetinjskoga manastira od strane službenika Crkve Srbije, nakon čega je bila čak hospitalizovana u KC Crne Gore, a uprava njezine kuće (RTCG) stala na stranu ne svoje novinarke no onih koji su je napali, kao novinarka koja se “drznula” potpisati javni apel protiv diskriminacije svojih kolega od strane menadžmenta kuće te učestvovala u prošloneđeljnome protestu ispred RTCG u cilju odbrane prava na korišćenje crnogorskoga jezika, gđa Tanja Šuković postala je žrtva ne samo mobinga no brutalnoga revanšizma i progona koji paralelu može naći samo u krajnje totalitarnim režimima kakvih u Evropi nema već duže vrijeme.

Gđa Tanja Šuković grdno se zamjerila kleronacionalističkim strukturama koje sprovode sverusku i velikosrpsku agendu. Zamjerila se promocijom građanskoga društva, multikulturalizma, promocijom pozitivnih tekovina crnogorske tradicije, kritikom kleronacionalističkoga mraka i izdaje. Zato njoj nema mjesta u TV kući koja je plasirala laž da su građani na mirnim cetinjskim protestima septembra 2021. godine pucali na policiju, u TV kući koja je izvještavala kako Ukrajinci napadaju sopstvenu teritoriju, u TV kući čiji direktor prebrojava govornike crnogorskoga jezika i krši ustavom zagarantovana prava svojih zapošljenih.

Ovakav postupak menadžmenta RTCG pokazatelj je metastaze anticivilizacijskoga karcinoma koji strukture aktuelne vlasti pospješuju u cilju uništenja Crne Gore, gušenja ljudskih prava i sloboda, zabrane javne kritike i – u konačnici – potpunoga nestanka Crnogoraca i podvođenja ovoga društva u Srpski svet. Juče je meta bio gdin Božović, danas je to gđa Šuković, śutra će biti to neko drugi. To obavezuje naš NVO sektor i ljude koji su iz njega uskočili u funkcionerske fotelje Abazovićeve vlasti da reaguju, onako kako su reagovali nekad po pitanju mačaka, pelikana, napuštenih životinja ili pośečenoga drveća. To obavezuje i ombudsmana, koji se selektivno bavi svojim poslom. To obavezuje na oštru javnu reakciju i ministarku kulture i Direktorat za medije toga ministarstva da zatraži i obezbijedi zaštitu prava na slobodno izgovorenu riječ i zaštitu prava na učešće u građanskom protestu jer je zbog svoje riječi i svoga protesta gđa Tanja Šuković žrtva brutalne diskriminacije i javnoga progona. A ta diskriminacija i progon ištu zaštitu od onih političkih subjekata koji se hvale svojom beskompromisnom borbom za zaštitu vrijednosti koje su uspostavljene na referendumu 2006. godine. Evo im svaki dan nova prilika pa neka se bore. Ili neka se ugase, da znamo da ih nema i da se na njih računati ne može.

Boban Batrićević

Adnan Čirgić

Aleksandar Radoman

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
02.02.2023-09:49 09:49

Jedino što tačno je izgovorio da je ,,bivši” Liberal, jer je stvarno bivši liberal ili dovoljno je reći bivši….

BobZeković
02.02.2023-11:35 11:35

Raonić je prije svega vrlo ZLA, opasna ličnost po Društvenu okolinu, jer svakom ko kritikuje njegove gadne ambicije i sktivnosti koje iz njih proizilaze, postaje, m JE u smrtni neprijatelj, na kojeg udara do uništenja, aku je u domenu njegovog domašaja. Ako nije tražiće u krugu zlih ljudi kojima pripada, načina da svog neprijatelja NAJŽEŠĆE kazni. To je politička doktrina brata Abaza i URE, koji to rade bar otvoreno sprovodeći nasilje nad Crnogorskim društvom, zauzimajući i prvatizujući sve odlučujuće pozicije u državiCG. I dok su URA i brat Abaz sa svojim bodigardom od crkveno-srpske OKUPATORSKE policije CG, otvoreno u službi… Pročitaj više »

RIR
03.02.2023-13:55 13:55

…on je čovjek “ni voda ni vino “- čovjek “bevanda”
on je jedan od onih —kako vjetar duva…
da je -bio Liberal -vrijeđa ,ON je kalkulant…formirani čovjek sa godinama /zdrav u mozak /nikad nece svoju ljubav prema zemlji zamijeniti ,mržnjom prema istoj i raditi sve da joj naudi na najgori način…LSCG imala je časne i pametne ljude ,kod kojih ovakav sklop nije mogao da uđe da bilo što odlučuje…UVREDLJIVO JE reći “BIO “—bio je i tada kalkulant i prevarant…