Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

REPRESIJA U PRIJESTONICI Crkva Srbije pretvorila crnogorsku svetinju u policijski manastir za pancir-popa!

Policija je parkirana na ulazu u Cetinje, ispred Zetskog doma su svakodnevno prisutni, puno ih je u civilu, a po Prijestonici se kreću u grupicama. Epicentar aktivnosti je ispred Cetinjskog manastira, gdje je, kako je posvjedočio reporter portala Aktuelno, nekoliko marica i minimum desetak policijskih službenika.

Cetinjani i 20 dana od sramotnih događaja 5. septembra kada je u krvi, na silu ustoličen pancir-pop Jovan Mićović, osjećaju represiju i strah koji se nad crnogorskom prijestonicom sprovodi po nalogu Svetosavskog kulta krvi i tla poznatog pod akronimom SPC.

Veliki broj građana Cetinja obratio se našem uredništvu, ističući da je Cetinjski manastir i dalje pod okupacijom.

U to se uvjerio i reporter portala Aktuelno koji je obilazeći manastir uočio jake policijske snage koje čuvaju ovu  okupiranu crnogorsku svetinju. Šetajući pored Cetinjskog manastira nemoguće je ne osjetiti represiju, strah i zadah zlokobne prisile koju bezbjednosni aparat izdajničke vlasti širi po naređenju njihovih nalogodavaca iz crkve Srbije.

Policija je parkirana na ulazu u Cetinje, ispred Zetskog doma su svakodnevno prisutni, puno ih je u civilu, a po Prijestonici se kreću u grupicama. Epicentar aktivnosti je ispred Cetinjskog manastira, gdje je, kako je posvjedočio reporter portala Aktuelno, nekoliko marica i minimum desetak policijskih službenika.

Policija ispred manastira

Jadan je pop kojeg policija čuva od naroda

U razgovoru sa građanima Cetinja saznali smo da su policijske marice i pojačano prisustvo službenika UP svakodnevna pojava ispred Cetinjskog manastira.

”Svaki dan su tu, ima ih desetine. Neki su ispred manastira, neki patroliraju gradom. Valjda čuvaju Joanikija od naroda. Jadan je takav poglavar kad ovoliko policije mora da ga čuva od naroda. Pretvorili su manastir u policijsku ispostavu zbog jednog, kako ga nazivaju, pancir – popa”, rekao je Cetinjanin S.I. našem novinaru.

Mještani ističu da su policajci korektni i da ih razumiju jer samo izvršavaju naređenja, ali ne razumiju aktuelnu vlast.

Policijsko vozilo na parkingu mitropolije

”Ovo nije bilo ni za vrijeme Aleksandra Karađorđevića. Jednostavno ne shvatam kako je moguće da vlast stavi u službu čitav represivni aparat da bi zaštitio jednog nedostojnog popa kojeg narod i ne želi na Cetinju. Joanikiju ništa neć bit’, mi nijesmo kao podržavaoci njegove takozvane crkve koji su poznati po ratnohuškanju, blagosiljanju nasilja i ekstremnom nacionlizmu”, rekao je našem reporteru stariji Cetinjanin koji je želio da mu se čak ni inicijali ne pominju.

”Idem da se popišam”

Kako nam je kazala I.D. osim što čuvaju Jovana Mićovića od Cetinjana, policija ima i druge namjere.

”Ideja je da se se izazove osjećaj represije i da se među Cetinjanima proširi strah. Policajci su čak šaljivi pa su meni na pitanje ‘zašto ste tu i koga čuvate’, odgovorili da ‘nas čuvaju od nas samih’. Zamislite tu ironiju i cinizam”, rekla je I.D.

Međutim, kako navodi naša sagovornica, Cetinjane nije lako uplašiti.

”Prije neki dan je pored policije koja je bila ispred manastira prošla žena od 80 godina u ranim jutarnjim satima. Pitali su je – ‘gospođo, đe ste krenuli’, a ona im je odgovorila ‘eno pođoh na onu novu džadu da se popišam’. Taj razgovor ukazuje što Cetinjani osjećaju prema ovakvom stanju”, rekla je I.D.

Nije mu ni čudo

Cetinjani napominju da Mićoviću nije ni čudo što ovoliko policije mora da ga čuva s obzirom na način na koji je ustoličen.

Scene koje su se odvijale 5. septembra na Cetinju, kada je izdajnička vlada po nalogu parareligijske organizacije sa sjedištem u stranoj državi napala sopstvene građane, ostaće upisane crnim slovima u istoriji beščašća.

Nije mu ni čudo što ga čuvaju nakon ovakvog ustoličenja

Domaća i regionalna javnost ostala je tada zgranuta scenama u Prijestonici, gdje je uz insistiranje šefa crnogorske filijale Srpske crkve Jovana Mićovića izdajnička vlast sprovela nezabilježeno, sramno nasilje nad svojim građanima da bi Mićoviću omogućili da na silu sjedne na tron Svetog Petra Cetinskog.

Osim što je zauvijek izgubio povjerenje kod Cetinjana, Mićović, po  svemu sudeći, nikad neće moći da skine ljagu i stigmu pancir-popa jer je, umjesto da bude ustoličen uz blagoslov naroda,  iskoristio policiju i NATO helikopter da ga u krvi, nedostojnog postave na tron sveca čije ime nije dostojan da izgovori.

Cetinju ostaje da se nada da će doći neki bolji dani, kada će Crna Gora imati vladu koja će raditi u službi  građana, a ne po nalogu strane države i okupatorske ispostave koja se vodi pod imenom Srska pravoslavna crkva.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
27.09.2021-13:12 13:12

Samo se pitam kako se onaj smrad Joanikic osjeca kada vidi policiju svaki dan okolo manastira i da li razmislja hoce li ga oni stititi do kraja zivota na isti nacin. Onoga dana kada te policije vise ne bude bilo tu dje su sada Joanikicu sta ces onda raditi jadnice bijedni.

Vnmk
27.09.2021-21:24 21:24

Juče ispred Cetinjskog manastira ukupno 10 raznih vrsta policijskih vozila i petnaestak policajaca. Pita jedan kolegu đe spava? Odgovor je na Obzovicu. Koliko to sve nas košta ?

Perica Mali
28.09.2021-10:44 10:44

Pitanje je i koliko ih ima unutar našeg svetog Manastra, maskiranih u mantije! Kao što ih je bilo i pred nasilno ustoličenje!