REPLIKA: Nema brige

Svi ostali srpski državljani koji su osuđeni, a i kojima nije određen pritvor, nakon izricanja presude potražili su svoje utočište u Srbiji. Čak je i „domaći vojvoda“ Andrija Mandić za svoju prvu destinaciju nakon izricanja presude izabrao upravo – Srbiju

za aktuelno.me

piše Željko Vukmirović

Epilog suđenja za pokušaj terorizma očigledno raspolaže nekim interesantnim i uputnim činjenicama.

Branka Milić, prvostepenom presudom osuđena na tri godine, nije promjenila svoje trenutno mjesto boravka, ambasadu Srbije u Podgorici. O eventualnom pritvoru i daljoj sudbini ove pripadnice Ravnogorskog pokreta, ni riječi.

Svi ostali srpski državljani koji su osuđeni, a i kojima nije određen pritvor, nakon izricanja presude potražili su svoje utočište u Srbiji. Čak je i „domaći vojvoda“ Andrija Mandić za svoju prvu destinaciju nakon izricanja presude izabrao upravo – Srbiju.

Srpski ministar spoljnih poslova i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, prilično autoritativnim tonom je rekao na konferenciji za štampu da će nadležni organi u Srbiji „pažljivo proučiti“ presudu Višeg suda u Podgorici.

Pa, prouči. Ko ti brani. A i koga je briga…

Nego, ona priča o tome kako su odnosi Srbije i Crne Gore nikada bolji, zaista pije vodu.

Jer, sada je bar sve jasno. I kuda idu osuđenici za pokušaj terorizma u Crnoj Gori i ko će to tim povodom da nas preslišava. Najjasnije od svega je već spomenuta uputna činjenica.

Nema brige…

Komentari

avatar