REPLIKA: Autentičnost nezadovoljstva

za aktuelno.me

piše Željko Vukmirović

Ima jedna interesantna stvar u vezi protesta koji se održavaju pod sloganom “Odupri se”.

Lako je provjerljivo. A i autentično. Tek, skoro svako od “nezvaničnih” organizatora i “spontanih” govornika svoje izlaganje – čita. Neko sa papira, neko sa telefona. Ništa improvizacija. A nema ništa ni od onog, što bi naš narod rekao, “iz glave”.

Ovo svakako čudi i privlači pažnju. Jer, ako si već nezadovoljan osnovana je pretpostavka da si dobro upućen u svoje nezadovoljstvo, te da imaš šta da kažeš – kratko, jasno i činjenično.

Pa, šta će ti onda tekst?

U svakom slučaju, govorništvo kao vještina i vrlina na ovim protestima je ozbiljno dovodeno u pitanje. Naravno, niko ovdje ne tvrdi da posao spikera nije sasvim ozbiljno zanimanje, ali ovako iskontrolisano izaziva prilično sumnje u autentičnost nezadovoljstva. Čak, previše liči na školski recital pažljivo pripremljen od strane profesora. Ovo sa profesorom shvatite kako god hoćete. Baš kao i zahuktalu medijsku kampanju kao sugestivnu podršku.

Neko se primi. A neko se i odupre…

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Đoko Orlandić
Gost
Đoko Orlandić

Pišu im govore. Kako ko i kako kome. Te govore im pišu Falsifikatorka, Dalmatinka, Muk, Diler salata,..Isto tako, nekima BND, CIA… One najviolentnije piše GRU, koji i finansira neke organizaote protesta.