Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić čestitao je Međunarodni dan studenata.

foto UCG

“Najvažniji predstavnici našeg Univerziteta su naši studenti, oni su naši ambasadori znanja, napretka i visokog obrazovanja. Ovaj poseban dan, kada se prisjećamo hrabrosti i stradanja praških studenata, simbolizuje vašu snagu. Sa ponosom na vaše uspjehe, čestitam vam vaš Dan, koji se sada obilježava širom svijeta u duhu multikulturalizma i poštovanja različitosti. Želim vam uspjeh na svakom polju, hrabrost i odlučnost da isprobate novo, usvajate nova znanja, ostvarujete nove ideje, stvarate bolju budućnost”, kazao je rektor Nikolić u razgovoru sa predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, Danilom Jelovcem.

Ovo je bila i prilika za diskusiju sa studentima o uslovima studiranja, nastavnim programima, njihovoj usklađenosti sa tržištem rada, o brojnim mogućnostima za mobilnost studenata i realizaciju stručne prakse u inostranstvu, kao i servisima koji su im dostupni na Univerzitetu.

Nikolić je istakao da, kao i do sada, studenti imaju njegovu punu podršku u ostvarivanju njihovih prava, kao i partnera u zajedničkom kreiranju boljeg ambijenta za život i rad studenata na Univerzitetu Crne Gore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve