U okviru projekta ”Za ljepše zdravstvene ustanove”, koji je predviđen Memorandumom o saradnji između Ministarstva zdravlja, Radio Televizije Crne Gore i kompanije “Cerovo“, biće rekonstruisana dva zdravstvena objekta do kraja godine, dogovoreno je na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića sa menadžmentom kompanije “Cerovo“ i RTCG.

“Na ovaj način ste pokazali ozbiljan i odgovoran odnos, kako prema svom poslu i kompaniji, tako i njenom imidžu, ponašajući se u skladu sa standardima društveno odgovornog poslovanja i vodeći računa o sredini u kojoj živite i radite i osluškujući potrebe društva, države i sistema“, istakao je Hrapović.

Izvršni direktor kompanije “Cerovo“ zahvalio je Ministarstvu zdravlja i zaposlenima u zdravstvenom sistemu na odličnoj saradnji, koja je i rezultirala idejom da se projekat nastavi, i u narednoj godini.

Nataša Baranin iz RTCG istakla je da će i dalje nastaviti da medijski prate i podržavaju ovaj projekat i na taj način skrenu pažnju na ovu važnu temu, s ciljem da ova saradnja podstakne i druge kompanije na sličan čin.

Cilj saradnje koja je počela u julu 2018.godine bio je da se kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti obezbijede kvalitetniji uslovi za rad i pružanje usluga u zdravstvenim ustanovama.

Do sada je, u okviru realizacije projekta, urađena sanacija, adaptacija i rekonstrukcija Klinike za Ortopediju i traumatologiju KCCG, Doma zdravlja Mojkovac i Bar, zdravstvene stanice Vladimir i Opšte bolnice Pljevlja, u ukupnom iznosu od 51 hiljadu eura.

“Naglašavam da je kompanija Cerovo uložila 17.5 hiljada više od plana na početku projekta, što izuzetno poštujem i na čemu im izražavam zahvalnost u ime zdravstvenog sistema“, saopštio je Hrapović i zahvalio Televiziji Crne Gore koja je obezbijedila vidljivost projekta kroz kontinuirano medijsko praćenje.

Hrapović je podsjetio da je centar našeg zdravstvenog sistema pacijent, a da je ovaj projekat renoviranja i adaptacije pomogao da se u zdravstvenim objektima i pacijenti i ljekari osjećaju udobnije i komotnije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve