Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Reagovanje: Pacijentkinja iz Pljevalja bila negativna na koronavirus

Kako su istakli u saopštenju, bolnica raspolaže sa tri stacionarna i dva portabilna ventilatora (respiratora) i ostalom medicinskom opremom predviđenom za funkcionisanje ustanove sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite

Na društevnim mrežama proširila se vijest o pacijentkinji M.S. koja je danas preminula u pljevaljskoj bolnici, gdje se nagađalo o uzroku smrti i broju respiratora toj ustanovi. Iz JZU OB Pljevalja reagovali su tim povodom, navodeći da je pacijentkinja bila negativna na COVID-19.

foto Opšta Bolnica

Kako su istakli u saopštenju, bolnica raspolaže sa tri stacionarna i dva portabilna ventilatora (respiratora) i ostalom medicinskom opremom predviđenom za funkcionisanje ustanove sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite.

“U JZU OB Pljevlja, 19. marta hospitalizovana je pacijentkinja M.S. sa teškom upalom pluća, kao i nizom pridruženih hroničnih bolesti. Istoj je, i pored negativne epidemiološke anamneze, a radi pozitivne kliničke slike koja se uklapa u definiciju slučaja, urađeno uzorkovanje na korona virus 22. marta oko 22 sata. Takođe je urađeno uzorkovanje i na virus influence. Rezultati koje smo danas dobili iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (relevantne ustanove gdje se rade analize ove vrste testova), pokazali su da je nalaz negativan, odnosno, da pacijentkinja nije bila zarazena korona virusom. Kod iste je, i pored sprovedenih adekvatnih terapijskih postupaka, nažalost, došlo do smrtnog ishoda 23. marta”, istakli su u saopštenju.

Napomenuli su da JZU Opšta bolnica Pljevlja raspolaže sa tri stacionarna i dva portabilna (mobilna) ventilatora (respiratora) sa urednim atestima o redovnom servisiranju i samim tim je svaki od aparata u ispravnom stanju.

“Ovim putem apelujemo na uzdržanost svih onih koji u ovim teškim trenucima za sve nas, a pogotovo za zdravstvene ustanove, šire dezinformacije koje mogu prouzrokovati stvaranje panike kod stanovništva, a samim tim i nama otežati rad”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve