Službenik Posebne jedinice policije Igor Razić kazao je juče u Osnovnom sudu da ih je Milorad Mijo Martinović vrijeđao i psovao na dan protesta u oktobru 2016.

Zbog prebijanja i mučenja Martinovića, pred sutkinjom Nadom Rabrenović ponovo se sudi službenicima SAJ-a Boru Grguroviću i Goranu Zejaku.

”Ne znam da li je htio da nas udari ili samo provocira, upućivao nam je psovke „pi*de jedne, Milovi kerovi“ i krenuo vozilom ka nama, nakon čega sam ja rekao kordonu da se povuče” – kazao je Razić.

Kako je ispričao, bili su na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog kada je „mercedes“ krenuo prema njima velikom brzinom.

”Ja sam mu dao znak da prođe Ulicom Svetozara Markovića, međutim on je ušao u traku u kojoj smo blokirali saobraćaj i zaustavio se. Ja sam mu opet dao signal da nastavi kretanje, ali je on počeo da upućuje psovke, krenuo prema nama, pokazao nam srednji prst i ostao tu još 15 do 20 sekundi vjerovatno kako bi nas isprovocirao” – rekao je Razić.

On i njegov tadašnji šef Dragan Blagojević kazali su i da su nakon toga preko radio veze javili da je to vozilo ugrozilo bezbjednost kordona i policajaca.

”Ne znam zašto nije procesuiran zbog ovoga što se desilo u Bulevaru” – dodao je Razić.

Prvostepenom presudom sutkinje Osnovnog suda Nade Rabrenović, Grgurović i Zejak osuđeni su na po godinu i pet mjeseci zatvora. Istom odlukom oni su oslobođeni za uništenje vozila Martinovića, što je i potvrdio Viši sud.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve