Uprava policije na konferenciji za novinare saopštila je detalje o rasvjetljavanju slučaja oštećenja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom lazu.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević kaže da je skrnavljene spomenika uznemirilo javnost.

,,Izvršilac tog pravnički rečeno krivičnog djela od ranije je poznat policiji i bezbjednosnim službama. To lice je samostalno i u grupi ispoljavalo ekstremističke i rušilačke stavove kroz uništavanje javnih površina iscrtavanjem grafita i ometanjem policajaca u vršenju službenih dužnosti”, kazao je Pavićević.

,,Policija je reagovala brzo i efikasno i procesuirala izvršioca ovog vandalskog čina. Izvršilac ovog djela je od ranije poznat policiji”, kaže on.

“Izvršilac nije imao nijednu primjedbu u izjavi za zapisnik niti prilikom saslušanja u Tužilaštvu”, dodao je Pavićević.

Miroslav Turković, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kaže da nije državni tužilac odlučio da se izvršilac brani sa slobode nego sud.

“Mi smo uspjeli da završimo izviđaj, optužni prijedlog je podnijet za ponovno određivanje pritvora”, kaže on.

“L.V. je saslušan u ODT-u i omogućena su mu sva procesna prava, nijednom riječju nije stavio do znanja bilo kakvu informaciju o navodnom zlostavljanju. Izjavu je dao slobodno”, kaže on.

Rasvijetljeno je i podmetanje eksplozivne naprave na UO “Grand” iz 2015. i napad na imovinu policijskog službenika Duška Golubovića koji se dogodio 2015.

Pavićević govoreći o slučaju podmetanja eksplozivne naprave na Grand i na imovinu Golubovića kaže:

“Policija je prikupila dokaze…Procesuirana su tri lica, dva uhapšena a za jednim se traga. Uhapšen je neposredni izvršilac i lice koje je pružilo logistiku, dok je jedna osoba u bjekstvu”, kaže on.

Miloš Vučinić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica, navodi:

“J.G. i B.M. su lišeni slobode, procesuiran je Z.M. koji nije dostupan”, naveo je on.

Snežana Šišević, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kaže da su dvije osobe saslušane i određeno im je zadržavanje do 72 sata.

“Preduzimaju se intenzivne radnje kako bi locirali treću osobu”, kaže ona.

Na konferenciji je saopšteno da je Tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv Rada Milovića zbog objavljivanja spiska inficiranih od koronavirusa.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Miroslav Turković pojasnio je da je ODT podnijelo optužni prijedlog protiv jedne osobe za krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka.

“Imamo materijalne dokaze koji upućuju na osnove sumnje da je on izvršio krivično djelo”, kazao je on.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve