Ranko Krivokapić naoružan do zuba

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, prema podacima iz novog imovinskog kartona koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, od prošle godine u svom vlasništvu ima i tri pištolja.

Krivokapić je u svojoj prijavi naveo da posjeduje pištolje „zastava cz99“, „gloka 26“ i „gloka 17“ čija godišta nijesu upisana. Poslanik SDP je naveo da je osnov sticanja poklona ugovor o poklonu.

U 2018. godine, Krivokapić je od prihoda pored polaničke plate u iznosu od 1.680 eura, naveo i zaradu od dividende kao akcionar Luke Kotor u ukupnom iznosu od 7.920 eura.

Poslanik SDP posjeduje i dionice Telekoma, UTIP-a Crna Gora i kotorske firme Daido metal. Na tekućem računu Krivokapić raspolaže sa oko 8.000 eura, navodi se u njegovoj prijavi. On nije dozvolio da Agencija ima pristup bankarskom računu.

Bivši predsjednik Skupštine, vlasnik je i dva stana od 111 i 137 kvadrata koje je ranije kupio. Krivokapić u svom vlasništvu ima i 500 kvadrata građevinskog zemljišta. To zemljište, kako je naveo u prijavi, stekao je kroz ugovor o poklonu.

Komentari

avatar