Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Ranila stanodavca makazama pa pokušala da inscenira silovanje

Prema navodima optužnice, Praščević se tereti da je 18. aprila, oko 23 časa, u kući i ispred kuće porodice Brkić u Igalu pokušala teško ubistvo Esada, Ekrema i Mirsada Brkića

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Kotoranke Darije Praščević za pokušaj ubistva stanodavca Esada Brkića, kojeg je u aprilu izbola makazama kada je od nje zatražio da napusti njegovu kuću.

Praščević se tereti i za pokušaj ubistva Esadovog brata i sina, Ekrema i Mirsada Brkića, koje je takođe napala makazama ispred kuće pošto su pozvali policiju.

Prema navodima optužnice, Praščević se tereti da je 18. aprila, oko 23 časa, u kući i ispred kuće porodice Brkić u Igalu pokušala teško ubistvo Esada, Ekrema i Mirsada Brkića.

Esad Brkić je optuženu i njenog vjerenika, kako je kazao u istrazi, upoznao mjesec prije incidenta. Pojasnio je da je optuženoj i njenom vjereniku dozvolio da se smjeste u njegovoj kući na nekoliko dana dok se njihov stan ne okreči.

Došli su sa nekoliko torbi, a kada je nevječani suprug optužene otišao do stana da uzme punjač koji je zaboravio, Darija je počela da iz torbi razbacuje stvari po sobi, a iz jedne torbe u fioku da prebacuje brojne tablete.

Kako je Esad Brkić ispričao pred tužiocem, to ga je iznerviralo i zatražio je od Praščević da mu objasni šta to ubacuje u fioku i da li je to neka droga.

Kada joj je rekao ,,pokupi sve što si donijela i napusti moju kuću“, optužena ga je dva puta pesnicom udarila u glavu i jednom u potiljak.

Esad Brkić je iz spavaće sobe, gdje je započela svađa, otrčao u dnevni boravak i zaključao se.

Ali bijegom u dnevni boravak Esad nije uspio da smiri situaciju, već naprotiv. Optužena je reagovala tako što je počela da lupa na zaključana vrata i viče ,,silovanje, silovanje“.

Viku i buku čuli su Esadovi brat i sin, Ekrem i Mirsad koji žive u istoj kući. Kada su se spustili u stan koji koristi Esad, zatekli su Praščević koja je bez obzira na njihovo prisustvo nastavila svađu.

Esad je na molbu brata i sina izašao iz zaključane prostorije. U trenutku dok je od brata tražio da pozove policiju, Praščević ga je napala makazama i razrezala po glavi i licu.

Kako bi spriječio da ga dalje povređuje, Esad je Dariju uhvatio za kosu, ali je brzo i pustio nakon što mu je sin rekao ,,pusti je tata“.

U trenucima kada su brat i sin Esada Brkića pokušali da smire situaciju, u kuću je došao nevjenčani suprug optužene Milan Plavljanić.

Svi su izašli van, a Mirsad je pozvao policiju kada je Praščević na njega sa leđa nasrnula makazama ubovši ga četiri puta po glavi i razrezavši po desnoj strani lica nakon čega je napala Ekrema Brkića ubovši ga nekoliko puta u leđa i u glavu.

Kada je od siline uboda pao, optužena se zajedno sa nevjenčanim suprugom Milanom Plavljanićem dala u bijeg ali je nakon nekoliko sati već uhapšena i privedena u zgradu policije.

Praščević je prilikom davanja odbrane negirala pokušaj ubistva Brkića navodeći da se u tom incidentu branila i čuvala svoj život.

Ona je tvrdila da je Esad Brkić pokušao da je napastvuje i da je nakon njenog otpora počeo da je udara i čupa za kosu govoreći joj da se pakuje i izlazi iz njegove kuće.

Kada su je napali i njegovi rođaci, Praščević je ispričala da je odnekud uzela makaze i braneći svoj život posjekla Esada Brkića.

Mirsad Brkić je u istrazi kazao da je šokiran događajem koji se odigrao u njihovoj porodičnoj kući i saopštio da su optužena i njen vjerenik tada bili pod uticajem droga i da se vidjelo da su ovisnici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve