Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Raičević: Opština Bar očekuje podršku Vlade za nastavak kapitalnih investicija i ulaganje u razvoj Bara

Raičević je delegaciju Vlade upoznao sa realizovanim kapitalnim investicijama u proteklom periodu, te te permanentnim rastom lokalnog Budžeta koji je ove godine dostigao svoj rekord i omogućio snažan razvojni zamah

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima primio je danas u radnu posjetu delegaciju Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom u tehničkom mandatu, Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, u središtu razgovora Raičevića sa Abazovićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem i ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem bili su realizovani i aktuelni projekti lokalne uprave, budući planovi i pravci strateškog razvoja opštine Bar.

Raičević je delegaciju Vlade upoznao sa realizovanim kapitalnim investicijama u proteklom periodu, te te permanentnim rastom lokalnog Budžeta koji je ove godine dostigao svoj rekord i omogućio snažan razvojni zamah.

Uz osvrt na projekte u oblasti vodosnabdijevanja, saobraćajne infrastrukture, uređenja javnih površina, sportskih i kulturnih objekata, ulaganja u razvoj preduzetništva i lokalne ekonomije, predsjednik Opštine Bar je najavio i brojne nove aktivnosti koje lokalna uprava planira realizovati u cilju adekvatne valorizacije svih potencijala barske opštine.

“Pored toga, na sastanku su predstavljeni i prioritetni razvojni projekti u kojima je lokalna uprava dala doprinos u okviru svojih nadležnosti i za čiju što bržu realizaciju očekuje podršku Vlade Crne Gore poput izgradnje fiskulturne sale u OŠ „Mrkojevići“, rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca preko Sutormana i Vladimirskih Kruta, te izgradnje neophodnog dječijeg vrtića i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja bezvodnih područja opštine i značajnog broja infrastrukturnih objekata u oblasti turizma zahvaljujući kojima će turistička ponuda Bara poprimiti jednu novu dimenziju i vrijednost”, navodi se u saopštenju.

„Pokrenuli smo, između ostalog, pitanje izgradnje nove bolnice ili urgentnog bloka u Baru i inicijalno dobili podršku za ovu ideju za koju se Opština Bar zalaže od 2019. godine. Osim toga, raduje me posvećenost Vlade Crne Gore državnim kompanijama koje djeluju na teritoriji barske opštine, u prvom redu Luci Bar i ‘Barskoj plovidbi’. U tom segmentu, iskazujemo spremnost sa nivoa lokalne uprave da Vladi i menadžementu kompanije pružimo podršku u nabavci novog broda i uspostavljanja trajne linije Bar-Bar, kao jednog od važnih preduslova daljeg razvoja našeg grada“ , kazao je pRaičević.

On je iskazao uvjerenje da su ovom posjetom postavljeni dobri temelji za buduću saradnju i podršku svim projektima od opšteg interesa za građane Bara, one koji u sve većem broju biraju Bar za život i rad, ali i za turiste koji posjećuju opštinu.

Abazović je poručio da je Bar grad ispred svih jer ne postoji grad koji ima ovakvu vrstu infrastrukture i resursa.

“Akcenat je da se uspostavi linija Bar-Bari i to ne samo u toku ljetnje sezone nego da bude kompatibilna sa državnim interesom – a to je da razvijamo Crna Gora 365, odnosno da se radi svih 365 dana u godini” rekao je on.

Prilikom radne posjete Opštini Bar, zajedno sa premijerom, ministri Lalošević, Đurović i Ščekić najavili su, takođe, brojne zajedničke projekte i investicije u Baru u oblastima za koje su njihova ministarstva nadležna. Oni su tom prilikom obišli i barski Dom zdravlja kao i kompaniju “Barska plovidba” AD, gdje su sa rukovodstvom razgovarali o najznačajnijim izazovima,ali i budućim razvojnim investicijama u ova dva, veoma važna, sektora za ubrzan razvoj Bara i poboljšanje kvaliteta života svih građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve