Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Raičević: Bar je mjesto života, brinućemo o gradu i građanima uprkos svemu i svakome

On je kazao da je upravo na temeljima kosmpolitizma, koji uvezuje različite kulture, vjere, nacije, Bar razvijen kao mjesto života, moderno, urbano, savremeno mjesto, grad u koji se dolazi i u koji se ostaje, koji nudi novu perspektivu za život svih generacija, svakom čovjeku koji želi da se razvija, napreduje i živi

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poželio je dobrodošlicu svim prisutnima na ovaj svečani događaj, u danu kada se slavi godišnjica oslobođenja Bara od fašizma, u danu sjećanja na slavnu narodnooslobodilačku borbu u kojoj je, kako je istakao, „baš Bar zapalio prvi plamen ustanka i otpora u Evropi, na što smo posebno ponosni i što ljubomorno čuvamo, posebno u vremenima relativizacije svih vrijednosti i istorijskih činjenica“.

On je kazao da je upravo na temeljima kosmpolitizma, koji uvezuje različite kulture, vjere, nacije, Bar razvijen kao mjesto života, moderno, urbano, savremeno mjesto, grad u koji se dolazi i u koji se ostaje, koji nudi novu perspektivu za život svih generacija, svakom čovjeku koji želi da se razvija, napreduje i živi.

„Iako je bilo mnogo izazova i prepreka, takva kohezija, koordinacija i zajednička posvećenost dala je novi kvalitet i novi zamah razvoju Bara kao ekonomske lokomtive ovog dijela države. Na svakom koraku vidljive su značajne investicije, od onih najmanjih u Mjesnim zajednicama pa do krupnih, kapitalnih projekata, koje sve zajedno daju novi kvalitet života i udobnosti lokalnoj zajednici“, naglasio je Raičević.

Uz podsjećanje na realizovane projekte u periodu između dva praznika koji su učinili da Bar bude bogatiji za nekoliko dječijih parkova i trgova, bolju sportsku infrastrukturu, razvijenu mrežu lokalnih puteva koji uvezuju sve djelove opštine, azil za napuštene životinje, bolje uslove obrazovanja, nekoliko stotina radnih mjesta otvorenih kroz programe podrške preduzetničkoj ideji, Raičević je istakao da ovi rezultati daju pravo projekcije i narednog Budžeta kao razvojnog, zbog činjenice da će više od 50 odsto biti opredijeljeno za kapitalne projekte.

Predsjednik Opštine Bar je, tokom svog obraćanja, iskazao zahvalnost svim odbornicama i odbornicima na doprinosu koji su u proteklom četvorogodištu pružali lokalnoj upravi svojim konstruktivnim predlozima, a koji su često vodili ka poboljšanju predloženih odluka.

„Umjeli smo da prevaziđemo sve razlike i da, prije svega, budemo dobar servis građana, da zajednički podržimo ključne odluke od interesa za grad ali i da uvijek čuvamo druge od sebe, što je tradicionalno crnogorsko čojstvo, po čemu je ovaj dom bio prepoznat u Crnoj Gori. Uvjeren sam da će to biti slučaj i sa novim sazivom lokalnog parlamenta koji sjutra otpočinje svoj mandate u ovim klupama“, kazao je Raičević.

Uz čestitke svim građankama i građanima Bara, Raičević je kazao da je siguran da danas svi dijele isti osjećaj ponosa zbog pripadnosti jednom od najperspektivnijih gradova za život u Crnoj Gori.

„Budite uvjereni da ćemo kao lokalna uprava uvijek brinuti prvo o interesima građanina i građanskog društva, te da ćemo na tome istajavati uprkos svemu i svakome. Istrajavaćemo jer je to obaveza prema našem Baru, gradu koji je temelj Crne Gore kao multikulturalne i građanske države, istrajavati, jer znamo da Bar sa nama na kraju uvijek pobjeđuje. I baš zato mi dobro razumijemo koja je vrijednost i što su temelji onoga što u Baru imamo, a to je ideja slobode, jednakosti i bratstva svih ljudi u njihovim različitostima“, zaključio je predsjednik Opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve