Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Raduloviću, Kovačeviću i Grgoviću pritvor do 30 dana zbog prebijanja maloljetnika

Pritvor je osumnjičenima određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke

Osamnaestogodišnjem Lazaru Radulović, i godinu starijim Obrenu Kovačeviću i Aleksi Grgoviću, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz iz Osnovnog suda u Podgorici. Oni se sumnjiče da su pretukli maloljetnog D.R, i za nasilničko ponašanje prema M.P.

Pritvor je osumnjičenima određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

“Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima R.L., G.A. i K.O. koji se terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu P.M. i R.D. i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu R.D. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke V.B., M.L., D.M i P.O., koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da svjedoci, kao i osumnjičeni posjećuju istu igraonicu, to bi isti mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na navedene svjedoke, iz kojeg razloga, po mišljenju sudije za istragu, stoji navedeni pritvorski osnov”, navodi se u saopštenju.

U odnosu na osumnjičenog R.L. pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, a kakva su i krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Sudija za istragu je odbio predlog da se u odnosu na osumnjičene G.A. i K.O. pritvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, imajući u vidu da ova lica do sada nisu osuđivana, niti su protiv njih pred ovim sudom u toku postupci, te odbio da odredi pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke oštećene u odnosu na sve osumnjičene, nalazeći da su P.M. i R.D. lica koja su oštećena i na koje se, po logici stvari, ne može uticati.
Pritvor po ovom rješenju osumnjičenima može trajati najduže trideset dana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve