Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Radulović: Ustoličenje obavljeno uz upotrebu brutalne i neodgovarajuće sile

I čega je to na kraju Joanikije postao ''dostojan''. Trona svetoga Petra sigurno nije, poručuje Radulović

Ustoličenje Joanikija Mićovića 5. septembra obavljeno je uz upotrebu brutalne i neodgovarajuće sile od policije Crne Gore nad građanima koji su učestvovali na mirnom i demokratskom protestu – kazao je predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.

Cio dan je Prijestonica, kako je naglasio, bila prekrivena oblacima suzavca i drugih hemijskih sredstava, a njeni stanovnici izloženi grubom uskraćivanju svojih građanskih i ljudskih prava.

“Samo s jednim ciljem – da bi vlast bez obzira na cijenu dokazala podaničku vjernost Crkvi Srbije i Beogradu, koji su ih i doveli na položaje. Svetkovina intronizacije u hrišćanskom svijetu uvijek je povod za radost i slavlje, osim danas u Crnoj Gori. Ovđe se to događa uz policijsku silu i bahato kršenje ljudskih prava. Ali Srbija ga je izabrala, ona ga je i ustoličila jedinim načinom kako umije: Nasiljem i bahatošću. Samo u „srpskom svetu“ tamjan i suzavac idu zajedno”, smatra Radulović.

I čega je to na kraju Joanikije postao „dostojan“, upitao je on.

“Trona svetoga Petra sigurno nije! Dopremili su ga helikopterom, uz jako policijsko obezbjeđenje, u manastiru su ga dočekali operativci tajnih policija, svetkovina je obavljena bez radosti, sa zebnjom na licima učesnika koju su zabilježile odabrane televizijske kamere… Ništa dostojanstvenog u tome nema. Samo inat koji je prevagnuo nad pamećuvi zakon koji se pretvorio u ogoljeno nasilje, što će izazvati dugoročne i ozbiljne posljedice po građanski mir i stabilnost u Crnoj Gori”, zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve