Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Radulović uručio djeci iz Ukrajine poklon paketiće: Crna Gora je sigurna luka za sve one kojima treba sklonište

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović posjetio je danas u Bijelom Polju izbjeglice koje su sinoć doputovale iz Ukrajine i tom prilikom uručio djeci poklon paketiće, u znak dobrodošlice i solidarnosti u ovim teškim vremenima zbog kojih su morali da napuste svoje domove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, za ukupno njih 37 koji su dobili privremeni smještaj u hotelu „Bijela Rada“, transfer i boravak je organizovan u saradnji i koordinaciji Ministarstva vanjskih poslova, Ambasade Crne Gore u Ukrajini i direktora pomenutog hotela Suada Pilice.

Radulović je kazao da je dolaskom u Bijelo Polje i druženjem sa divnim drugarima i ljudima, htio da pokaže da Crna Gora možda jeste mala, ali je i zemlja velikih ljudi koju su ispružili ruku i pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

“Vi znate da je Crna Gora tokom svoje duge istorije uvijek bila sigurna luka za sve one kojima treba sklonište i koji su bježali od ratnih zbivanja i raznih nedaća. Tokom svoje duge istorije kao jednu od najvećih vrijednosti baštinila je vrijednost slobode, pogotovo imajući u vidi da smo ne tako davno u našem regionu svjedočili kolonama izbjeglica koje su napuštale svoje domove zbog ratne mašinerije”, poručio je Radulović.

Radulović je kazao da na ovaj način Crna Gora i njene institucije, u skladu sa mogućnostima, pomažu djeci Ukrajine, sa namjerom da im makar djelimično olakšaju živote, koji su bili ugroženi usljed ratnog sukoba.

Šef crnogorske diplomatije je kazao da Ministarstvo vanjskih poslova i Ambasada Crne Gore u Ukrajini vode intenzivnu komunikaciju u cilju obezbjeđivanja pomoći za još ukrajinskih izbjeglica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kiki
16.03.2022-16:25 16:25

Da i ruskim miliarderima, desnicarima iz Rusije, bjezite ovadve dje vas noge nose.

Sara
16.03.2022-17:16 17:16

Ovi ukrainci su mi simpaticni..djeca lijepa–a kad ih nesto pitate..odgovaraju pametno..Neka dodju kod nas..