Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Radulović: Cetinjski manastir pripada svima nama, postavljanjem zastave nisam htio da izazovem svađu

Radulović je juče postavio crnogorsku zastavu na ogradu Cetinjskog manastira koju je monahinja S. S. skinula i bacila na tlo, a zbog čega je protiv nje podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore

Cetinjski manastir je manastir svih nas. Moj cilj postavljanja crnogorske zastave na ogradu ovog vjerskog objekta nije bio da se izazove nikakva svađa, pa ni ova današnja i žao mi je zbog toga, kazao je građanin Cetinja Henrik Radulović.

Radulović je juče postavio crnogorsku zastavu na ogradu Cetinjskog manastira koju je monahinja S. S. skinula i bacila na tlo, a zbog čega je protiv nje podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Podsjećamo, danas su ispred manastira napadnuti novinari Gradske televizije i Pobjede.

Radulović, govoreći o današnjem incidentu ispred ovog vjerskog objekta, gdje je umalo došlo do fizičkog obračuna koji je spriječila policija, naveo je da je bio pozvan da da izjavu za Gradsku televiziju o jučerašnjim dešavanjima, a ekipa tog medija je, kako je rekao, planirala tim povodom da uradi i anketu.

“Završili su intervju sa mnom, pa su naišli ljudi koje iz grada znam. Cetinje je mali grad. Mi svi znamo kako ko razmišlja. Komentar određenog gospodina je bio da su novinari Gradske TV mogli pitati “i ovu drugu stranu”. Oni su to shvatili kao da nemaju pravo glasa. Pokušao sam gospodina da zadovoljim, da kažem da imaju šansu – rade anketu, ali nisu slušali moj prijedlog da malo spustim tenzije”, rekao je Radulović za Pobjedu.

Opisuje da su “strasti velike”, te da je probao da balansira, iako je to krenulo nekim drugim putem, “podizanjem tonova i tako dalje”.

“Što sam mogao da uradim, uradio sam, a to je bilo da kažem gospodinu da ima šansu, da probaju, da je demokratija tu na djelu, da i sebi možda mogu napraviti uslugu, te da se ukrste argumenti”, istakao je Radulović.

Međutim, dodaje, oni su već bili izdvojili, a nastao je verbalni duel jednog muškarca kojeg poznaje iz grada sa izvjesnim gospodinom “koji je zaista bio miran”.

“Ne sjećam se ko je kome što rekao precizno, ali sam vidio da je postojao revolt i jednog i drugoga. Možda je to malo narav crnogorska, ali je tako. Uspjeli smo daq spriječimo fizički obračun, znam da su određena gospoda od policije zamoljena da daju izjavu u Centru bezbjednosti Cetinje. Da li je moglo doći do nekog fizičkog obračuna, pa bilo je na samoj ivici”, ocijenio je Radulović.

Kao građanin Cetinja, dodaje, pokušao je malo da smiri tenzije, jer ovo što se dešava može proći sjutra ili za 20ak dana.

“Pokušaj da bude pomiriteljski, ali sa ovim izdajničkim činom – teško”, naveo je Radulović.

Na pitanje kakva je bila atmosfera u gradu tokom prethodne noći i danas, prije incidenta, kazao je da je noć prošla uz određenu dozu neizvjesnosti, te da su se čule određene nepouzdane najave da bi neke grupacije mogle doći na Cetinje.

“Neprijatelj se nikad ne najavljuje. Jutros je bilo normalno. Ima i prepoznatljivih ličnosti po gradu. Manastir je svih nas”, poručio je Radulović.

Ističe da je svako ko je došao s lijepom namjerom dobrodošao.

“Ali u ponašanju određene osobe koju nikad prije nisam vidio – vidio sam da postoji velika ostrašćenost. Doživio sam to kao krajne besprizoran čin. Svako voli svoje”, zaključio je Radulović, govoreći o jučerašnjem događaju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Divizija
07.08.2022-18:37 18:37

Ovo nije hajnrih radulovic nego eko guzica,tako ga mi u diviziju zovemo

Pe Pera
10.08.2022-12:50 12:50

Hajnirih je čuveni vjernik, moli se svaki dan po nekoliko sati, cccc