Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Radonjić: Optužnica protiv Injac nije predata sudu, postupak je i dalje u toku

Portparol SDT-a objasnio da je specijalna tužiteljka predala samo jedan dio krivičnih spisa

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva i državni tužilac (SDT) Vukas Radonjić kazao je za Pobjedu da je specijalna tužiteljka Lidija Mitrović tužilačkoj pisarnici predala samo jedan dio krivičnih spisa sa optužnicom protiv bivše ministrake odbrane u Vladi Crne Gore Olivere Injac.

Prema njegovim riječima, glavni specijalni tužilac je nakon razmatranja cjelokupnih spisa specijalnoj tužiteljki dao obrazloženo pisano uputstvo za postupanje u konkretnom predmetu, radi jedinstvene primjene zakona.

– Dakle, optužnica nije predata sudu već je postupak pred ovim tužilastvom i dalje u toku – kazao je Radonjić za Pobjedu.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je još prošle godine predmet protiv ministarke Injac zbog dvije krivične prijave koje je sredinom marta i u prvoj polovina aprila podnio advokat Mihailo Volkov zbog za nezakonitog zapošljavanja i zloupotrebe službenog položaja, u slučajevima angažovanja penzionisanog zastavnika Miodraga Jokanovića u obavještajnoj službi Ministarstva odbrane i protivzakonitog i neustavnog imenovanja aktivnog oficira, potpukovnika Veljka Mališića, za državnog sekretara, potom i za vršioca dužnosti direktora Direktorata za logistiku Ministarstva odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve