Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Radonjić: Ne postoji potreba da se Abazović ispita o navodnoj povezanosti sa škaljarskim klanom

Već je ispitan u mjeri u kojoj je potrebno

Ne postoji potreba da se premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović ispita na okolnosti navodne povezanosti sa škaljarskim kriminalnim klanom – smatra specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

Dodaje da su svi transkripti koje je M portal do sada objavio obrađeni od strane ranijeg specijalnog tužioca i da su na osnovu toga podignute optužnice protiv određenih lica.

– Taj materijal je već bio razmatran od strane Specijalnog državnog tužilaštva kao organa i ranijeg specijalnog tužioca i treba pitati njega zašto nije određene stvari procesuirao, ako je smatrao, a možda i nije smatrao da tu ima krivičnog djela. To su sve materijali koji su bili prisutni u tužilaštvu, specijalnom policijskom odjeljenju, mnogo ranije nego što sam ja došao u SDT i bili su predmet obrade – ističe Radonjić, piše Gradski portal.

Odgovarajući na pitanje da li će Abazović biti ispitan povodom ovih navoda, Radonjić ističe da je on ispitan u mjeri u kojoj je potrebno.

– Formirano je više predmeta povodom onih natpisa. U Osnovnom, Višem i Specijalnom državnom tužilaštvu, svako u skladu sa svojim nadležnostima. Mi smo se fokusirali na dio koji se tiče optužbi da su određena fizička i pravna lica uključena u krijumčarenje cigareta, Više tužilaštvo na onaj dio koji se tiče pozivanja na pobudu protiv ustavnog uređenja, jer je to krivično djelo iz njihove nadležnosti. A određenim navodima se bavi Osnovno državno tužilaštvo – objašnjava Radonjić.

Na pitanje da li je tačna informacija da poziciju šefa obezbjeđenja glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića pokriva brat Petra Kneževića, Radonjić je odgovorio:

– Sa tim nijesam upoznat jer ne biram njegovo obezbjeđenje, niti istražujem istoriju tih ljudi – naveo je Radonjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve