Nedjelja, 14 Avgusta, 2022
Rubrika:

Radončić: ”Miodrag Perović je medijski kriminalac i patološki lažov, ostao mi je dužan 10.000 eura, pa poslao brata da me išćera iz Crne Gore”

''Miodrag Perović je najveći antiratni profiter, kriminalac i patološki lažov koji mi je ostao dužan 10.000 eura od mog udjela u akcijama Vijesti. Dao mi je 90.000 eura preko CKB banke i svoje sestre Milke, a on i Ivanović su mi obećali da će mi dati ostatak od 10.000 eura kada im stigne dividenda, ali su slagali. Dokumentacija koja govori o malverzacijama Perovića i Ivanovića je u Tužilaštvu, prikupila je bivša tužiteljka Ranka Čarapić, ali je zbog političkih razloga to skrajnuto. Međutim, krivično djelo korupcije ne zastarjeva''

Novinar i publicista Šeki Radončić svjedočio je juče pred Osnovnim sudom u Podgorici u predmetu koji se vodi po tužbi suvlasnika koncerna Vijesti Miodraga Perovića protiv portala Standard zbog objavljivanja serijala ”Voajer i balerina”. Radončić je u svom iskazu istakao da je ”Miodrag Perović kriminalac i patološki lažov koji mu je ostao dužan 10.000 eura”, a naveo je da su suvlasnici koncerna Vijesti odgovorni za reketiranje, malverzacije, pljačku kolega i za tri ubistva!

”Serijal koji sam objavio u Dnevenim novinama pod nazivom ‘Voajer i balerina’ govori o najvećoj bankarskoj pljački Crne Gore u izvedbi Duška Kneževića, a napisao sam ga rukovođen javnim interesom jer ta pljačka je ugrozila crnogorski bankarski i finansijski sistem.

Tekst su potom prenijeli većina crnogorskih portala među kojima portali Standard, Aktuelno, Antena M, Skala Radio, Portal Analitika i CDM. Vlasnici Vijesti su tužili Dnevne novine i sve portale koje su prenijeli moj serijal tražeći ukupnu odštetu od 140.000 eura”, podsjetio je Radončić na početku ročišta.

On je istakao da vlasnici Vijesti Miodrag Perović i Željko Ivanović nijesu demantovali niti jedan navod iz tekstova, niti su demanti uputili bilo kom mediju koji je prenio pomenuti serijel. Radončić navodi da su njih dvojica u tom serijalu sasvim sporedni likovi, a glavni lik je odbjegli biznismen Duško Knežević.

Miodrag Perović i Željko Ivanović

”Ova tužba je nastavak desetogodišnje hajke vlasnika Vijesti Perovića i Ivanovića na mene. Oni su u svojim medijima objavili više od 2.000 tekstova protiv mene, a na televiziji emitovali na desetine priloga. U hajci na mene je učestvovalo gotovo stotinu njihovih novinara, kolumnista, saradnika. O tome sam napisao i knjigu Anatomija jedne hajke”, kazao je Radončić.

Milo Đukanović osnivač Vijesti

Iznoseći dokaze za tvrdnje u serijalu ”Voajer i balerina” Radončić je kazao da je za pokretanje dnevnog lista Vijesti novac dao i tadašnji premijer Milo Đukanović, kao dio projekta za promociju nezavisne Crne Gore i njenih evropskih vrijednosti.

”Perović je to krio od nas novinara, a Đukanović je iznio ovaj podatak na predizbornom skupu u Danilovgradu, kada je rekao da je dao konkretan doprinos za osnivanje Vijesti, i da je Miodrag Perović stopostotni četnik”, kazao je Radončić.

Kada su u pitanju optužbe za potkradanje partnera, Radončić je bio jasan da su Ivanović i Perović ”pokrali akcije koje su njihove kolege suosnivači imali u Vijestima, i da je samo njemu isplaćeno 90.000 eura kada je zaprijetio tužbom”. Iznio je teške optužbe na račun Miodraga Perovića.

”Miodrag Perović je najveći antiratni profiter, kriminalac i patološki lažov koji mi je ostao dužan 10.000 eura od mog udjela u akcijama Vijesti. Dao mi je 90.000 eura preko CKB banke i svoje sestre Milke, a on i Ivanović su mi obećali da će mi dati ostatak od 10.000 eura kada im stigne dividenda, ali su slagali. Dokumentacija koja govori o malverzacijama Perovića i Ivanovića je u Tužilaštvu, prikupila je bivša tužiteljka Ranka Čarapić, ali je zbog političkih razloga to skrajnuto. Međutim, krivično djelo korupcije ne zastarjeva”, kazao je Radončić, a potom precizirao:

Kada smo se upoznali Perović i ja on je bio siromašni profesor računa. U međuvremenu je postao jedan od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori, dok mu bivši novinari, poput Veseljka Koprivice, imaju penzije od stotinjak eura jer im Perović nije uplaćivao vjerodostojne dažbine za penziono osiguranje, jer je vodio crne fondove i potkradao državu.

”Ja sam jedan od rijetkih novinara – srećnika osnivača Vijesti koji je uspio da izvuče dio novca koji mu pripada. To su mi platili Perović i Ivanović jer su se bezrazložno bojali od mene – da ću da ih bijem. Od tužbe sam odustao, jer sam znao da su Miško i Željko režimske metle, koji su odrađivali mnoge prljave medijske poslove i za to uzimali velike apanaže”, kazao je Radončić.

Inspiratori samoubistava

Kada je u pitanju termin ”medijska mafija” koji je dodijelio Peroviću, Ivanoviću i njihovom koncernu, Radončić je sudiji objasnio porijeklo tog naziva.

”Nazvao sam ih ‘medijska mafija’ jer kako drugačije nazvati ljude koji vam u svojim medijima kopaju grobnicu, pišu čitulje i lelekače. Kao što su to meni učinili Miodrag Perović i Željko Ivanović.  Kako nazvati osobe čiji mediji su dovodili ljude do samoubistva! Pomenuću slučaj Mladena Brajovića koji izvršava samoubistvo nakon serije tekstova u Vijestima o tome kako je falsifikovao diplomu. Tu je i slučaj policajca iz Herceg Novog Božidara Jaukovića koji sebi puca u glavu u svom stanu pred ženom nakon serije tekstova u Vijestima i Danu u kojima se navodi da je ‘plaćenik Mila Đukanovića koji je trebao da ubije Slavka Perovića’. Tu je i slučaj tužioca Đukića koji umire od infarkta nakon što je odgledao dnevnik na TV Vijesti u kojem je medijski čerečen’, naveo je Radončić.

Takođe je objasnio porijeklo nadimka ”balerina” i ”Željko Rubljov”.

”Kada kažem da su Miško Kesedžija i Željko Rubljov u vezi sa Rusima to nijesam rekao bez osnova. Specijalni tužilac Katnić je gostujući na televiziji tražio da „Ivanović objasni odakle mu 400.000 eura koje su mu došle iz Rusije u dva navrata“. Takođe je „zamolio i Miška Perovića da vrati četiri miliona eura koje su uzeli nakon privatizacije CKB“.

Što se tiče konstatacije da su reketaši, Radončić je naveo izjavu Milana Kneževića iz DF-a, koji ih je nazivao reketašima i rekao je da su taj koncern i Željko Ivanović ‘balerina u koju je potrebno samo ubaciti žeton i igraće onako kako želite’. Zato sam i serijal nazvao ‘Voajer i balerina’. Voajer se odnosi na Duška Kneževića koji je u svojoj kući u Zeti instalirao kamere kako bi mogao da snima, ucjenjuje i reketira svoje goste. Nema nijednog profesionalnog medija u svijetu koji bi stao iza takvih postupaka i objavljivali takve sadržaje osim propalih Vijesti”, naveo je Radončić.

Međunarodni kriminalci

Kako je Radončić istakao, koncern Vijesti, odnosno Perović i Ivanović su ”međunarodni kriminalci”.

”Radi se o međunarodnim kriminalcima koji su ojadili i strance, o čemu govori i pismo koncerna WAC iz Beča koji su bili suvlasnici tog koncerna. U tom pismu oni su naveli da prekidaju saradnju jer se u firmi vode crni fondovi, ne radi po zakonu i povukli kapital i prekinuli su bilo kakve poslovne odnose sa vlasnicima Vijesti”, kazao je Radončić.

Kad su u pitanju vrednosni sudovi, kako je istakao, ‘ tobože uvrijeđeni ‘Perović tuži sedam medija iako je on stoprocentni vlasnik Monitora koji je na naslovnoj stranici objavio fotografiju ovce, sa naslovom ‘Otpor stoko’, nazivajuci sve građane Crne Gore stokom, odnosno ovcama”.

Radončić napominje da je serijal nastao i kao odgovor na tekst Perovićevog ortaka Željka Ivanovića koji je u tekstu ,,Dobro jutro Crna Goro” u negativnom kontekstu pomenuo 20 crnogorskih novinara, advokata i političara među kojima je bio i on.

”U tekstu nas je nazvao ‘kancerom društva’ u namjeri da nas opomene da ne smijemo pisati o bankarskoj pljački stoljeća Duška Kneževića”, rekao je Radončić. I potencirao:

”Mislim da bi bilo važno za sud da zna da mene tuži Miodrag Perović koji je u svom dnevnom listu Vijesti napisao tekst ‘Preletač Šeki’ 2011. godine u kojem je meni javno iskopao grobnicu i javno me sahranio. Potom mi je Željko Ivanović u svojoj odvratnoj i nepismenoj kolumni napisao čitulju, a jedan od urednika lelekaču.

Podsjetio je na napad Mila Perovića brata Miodraga Perovića u Delta sitiju, koji je zbog toga i pravosnažno osuđen, kao i na više od  20 krivičnih prijava koje su bez osnova podnosili protiv njega urednici, kolumnisti i novinari tog moralno i tržišno uništenog koncerna. Sve su odbačene, a niko od njih nije odgovarao zbog krivičnog djela lažnog prijavljivanja.

B.K.

Najnovije

Borilović prije pola godine napao kolegu, presuda za nanogicu nije postala pravosnažna

Počinilac masakra na Cetinju Vuk Borilović nije bez kriminalne prošlosti “u prethodnom periodu”, kako je to saopštila Uprava policije. Naprotiv: prema informacijama Pobjede Borilović je...

Pooštriti procedure za dobijanje dozvola za oružje

Crna Gora godinama prednjači među zemljama Evrope u količini oružja koje posjeduju građani. Razlog za to sagovornici TVCG vide u tradiciji koja podrazumijeva da...

Ruždi skinut s respiratora i može da govori, napadač ne priznaje krivicu

Britanski pisac Salman Ruždi je i dalje u bolnici u teškom stanju, dan nakon što je više puta uboden nožem na književnom okupljanju u...

Komemorativna sjednica danas na Cetinju

Na Cetinju će se danas u 10 sati, u Vladinom domu, održati Komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Prijestonicu-. Na sjednici će govoriti: Nikola...

UŽIVO Nastavljene žestoke borbe u Donjecku, Zelenski upozorio na moguću nuklearnu katastrofu u Zaporožju

Danas je 172. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je na moguću nuklearnu katastrofu u Zaporožju, i ponovo pozvao zemlje EU...

Najčitanije

Povezano

Temeljno ukopavanje Crne Gore

Potpisivanje takozvanog ''temeljnog ugovora'' između odlazeće vlade Crne Gore i svetosavske sekte (SS) poznate pod kodnim akronimom SPC, koje je obavljeno tajno, na prepad...

Crna Gora jednom i po nogom u Evropi

Piše: Andrej Nikolaidis Dritan Abazović, URA i SNP nisu u ovoj Vladi da bi izvršili naredbe Aleksandra Vučića. Aleksandar Vučić ne kontroliše većinu u Vladi Crne Gore....

SRAMNO Mandić mora da plati odštetu jer se branio od medijske torture: ”Ivanović napadao moju porodicu, to nijesam mogao da odćutim”

Vijeće Višeg suda u Podgorici, kao drugostepeni, kojim je presjedavao sudija Milorad Marotić, predsjednik vijeća i članovi Vojislavka Vuković Goločevac i Milica Čukić presudili...

UTIHNULA GOVEČAD I KUČKE: Dokle se stiglo?

Vidjeli smo inkriminišuću dokumentaciju, transkripte koji duboko kompromituju čitavu crnogorsku policiju i sektor bezbjednosti, uvjerili se u komunikaciju kriminalaca i policajaca. Sve to nije...

Komentari

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mika
16.09.2021-10:01 10:01

TV Vijesti i novine Vijesti su nešto najcrnije što se moglo desiti Crnoj Gori, u paketu sa dvojcem koji su vlasnici, a koje proziva cijela Crna Gora i pozicija i opozicija. Nikad ne kupujem te novini niti gledam tu televiziju.

gagi
16.09.2021-12:15 12:15
Reply to  Mika

VEli se u svakom zitu ima kukolja,e u tv vijesti i novine vijesti bi bilo obrnuto u koncenu vijesti punom kukulja ima malo zita,no ona stara govori “sa kim si takvi si”zato novinari i ostali iz vijesti “vidjite dje ste”.

Borko
16.09.2021-11:54 11:54

osVIJESTIse ne čitaj VIJESTI…

gagi
16.09.2021-12:10 12:10

Gospodine Radoncicu,nema cojeka u Crnoj Gori koji ima lijepu rijec za ove dvije balege Perovica i Ivanovica,no oni misle dugacije,sami sebe lazu.Na jednoj svadbi dje je bio prisutan Perovic kod svog “prijatelja”i(sa zenske strane)bivseg pokojnog supovca Vulikica,tada sam vidio ponizenog Perovica manjeg od makovog zrna,bija podsisan kao tifusar,pridje mu cojek ispljuva ga,izasramoti pred 500 zvanica na zajednickoj svadbi uz rijeci: Sto je smradu,ne valja ti Crna Gora,bitango,spijunu i nistavcino,zahvaljujuci intrevenciji gostiju sprijeceno je batinanje Perovica koji je cutao kao p…a. i poslije toga je sjedio za stolom kao poslusni pas,cutao i glodao neku kost.Za Ivanovic Zeljka dosljaka iz okoline Krusevca(Srbija)a… Pročitaj više »

Zlatko
16.09.2021-12:38 12:38

Vijesti, Tv Vijesti i Monitor su smeće medisko

Bellarina
16.09.2021-20:01 20:01

Gospodine Radončiću, Vi ste jedino svijetlo zajedno sa urednicima ovog portala, jedina riječ istine i vodilja ove šake nas, pa iako nas je vazda malo bilo, ostasmo da vas čujemo, vidimo i čitamo, da smo ponosni i zadovoljni i da znamo da nade ima. I Vama i Balši, Andreju, Goranu, g.Vešoviću, i svima koje ne nabrojah želim pobjedu, koja nam pripada, a vi nam je darujete jer ste naše najjače oružje, najoštrija sablja istine i svjetlosti!!!

Neko tamo
16.09.2021-20:47 20:47

Ova 2 tajkuna pogotovo simpaticno govedo su davno trebali iza resetaka i nije mi jasno zasto bivsa vlast nije reagovala nego je dozvolila da svasta rade sa svojim proruskim tabloidom da sire mrznju prema crnoj gori pa da osnuju partiju koja ce crnu goru da gurne u provaliju

Ali to je najmanje bitno kolko su ovu dvojicu sta su sve uradili svoje tajkunske moći

Neko tamo
16.09.2021-20:51 20:51

Najvece zlo za crnu goru su ova dvojica sa svojim proruskim tabloidom i UROm

Zasto miško kesedzija i zeljko govedo nijesu zavrsili davno iza resetaka

Neko tamo
16.09.2021-20:54 20:54

Ali posle svega ne mogu da vjerujem sta je jedan glupan i goveda kakav je zeljko ivanovic radio i rafi i da mu se tolerise ovaj kesedzija je barem ozbiljan

Neko tamo
16.09.2021-20:59 20:59

Sad pratih na portalu ove 2 tajkuna njihov sluga komnenic i njegova emisija cini sve da blati CCrnogorce Mila i DPS iako gostuju 2 crnogoraca koji su gutali suzavac i uporni bezobrazluk komnenica koji po nalogu goveda i kesedzije nedozvoljava da ova 2 kazu u vezi desavanja na cetinju

To me i necu ipak je to tajkunski tabloid kesedzije i goveda a i URA je isto njihova

Ali me cudi zasto su vujovic i bojovic odlucili uopste da se pojave u tom tabloidu

Dragi
16.09.2021-21:06 21:06

Gagi ovo nikoga nezanima. Nek rijese svađe i dugove na sudu ka svi mi. Zatoti jebolje da posadis zimsku salatu no sto se bavis tajkunima. Oni nam ni sa jedne bande nece ni dorucak dat.