Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Radnici Željezare: Ibrahimović da ispuni obećano, EPCG da odmah izađe na berzu sa svojim akcijama

Kaže da radnici ne traže nikakve ustupke, već samo ispunjenje obećanog. I napominje da je egzistencija njihovih porodica ugrožena, te da se nada da djeca radnika neće biti prinuđena da se pridrže svojim očevima na protest

Radnici Željezare se i dalje nalaze na krovu fabrike, a njihove porodice iščekuju i nadaju se da će se što prije riješiti situacija sa fabrikom koja je hranila 230 porodica, koje su ostale bez glavnog, a pojedine bez jedinog izvora prihoda, saopštio predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović. On je u ime svojih kolega pozvao nadležnog ministra Ervina Ibrahimovića da dozvoli Elektroprivredi Crne Gore da se uključi u proces kupovine fabrike.

“Pošto EPCG jos uvijek nije izašla na berzu sa svojim akcijama, ovom prilikom želimo da pozovemo ministra kapitalnih investicija gospodina Ervina Ibrahimovića da odmah dozvoli EPCG da to uradi i da pokaže odgovornost prema građanima i radnicima ove drzave. Neka pokaže da je na strani građana ove države, a ne na strani turskog investitora. Ovo je šansa da se pokaže ko je na čijoj strani ubogoj državi. Imamo garancije od premijera gospodina Abazovića i ministra finansija gospoduna Damjanovića da su oni na strani radnika i da sto se njih tiče oko akcija i svega ostalog što se tiče preuzimanja Željezare da tu nema problema”, ističe Vujović.

Kaže da radnici ne traže nikakve ustupke, već samo ispunjenje obećanog. I napominje da je egzistencija njihovih porodica ugrožena, te da se nada da djeca radnika neće biti prinuđena da se pridrže svojim očevima na protestu

“Nadamo se da takvo mišljenje ima i gospodin Ibrahimović, koji je na sastanku sa radnicima saopštio da je tu za radnike i njihove porodice. Upravo sad ti radnici traže od njega da to i pokaže tako sto ce dati dozvolu EPCG da izađe sa akcijama na berzu. Radnici i njihova djeca to ocekuju od njega. Nadamo se da djeca radnika nece morati da svoje vrijeme posle škole provode sa svojim očevima po ulica i na protestima”, zaključuje Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve