Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Radnici Instituta blokirali prilaz trajektu

Zaposleni u Institutu zahtijevaju da im se isplate zaostale zarade, pola martovske, aprilska i majska plata, da se potpiše kolektivni ugovor

Radnici Instituta “Dr Simo Milošević” blokirali su prilaz trajektu Kamenari-Lepetane sa novske strane. Blokada će, kako je najavljeno, trajati od od 15 do 17 sati.

Zaposleni u Institutu zahtijevaju da im se isplate zaostale zarade, pola martovske, aprilska i majska plata, da se potpiše kolektivni ugovor.

Takođe, traže da se nađe rješenje za dalje poslovanje Instituta, kako više ne bi bilo neizvjesnosti u isplatama zarada.

Radnici su prije tri dana primili februarske zarade. Fond za zdravstveno osiguranje uplatio je avans u iznosu od 600.000 eura, ali zbog blokade računa po tužbama radnika novca je bilo dovoljno za samo jednu od četiri zaostale zarade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
08.06.2023-16:14 16:14

Ovo je jedno od najužasnijih poniženja Crnogorskih građana i radnika, koje se moglo destiti. U trenutku kad zaposleni Instituta doživljavaju zgražavajuće nasilje na njihovu osnovnu egzistenciju, cijela Crna Gora ravnodušno posmatra njihove muke. Političke partije šljašte od predizbornih obećanja za budućnost, a n riječi o strašnim mukama ljudi, koje se dešavaju pred njihovim očima u ovom trenutku! I poslije ovih izbora odmah moraju iči novi pralamentarni izbori. Građani CG moraju izabrati ljudi koji će vidjeti njihov trenutni položaj i trenutno raditi na njegovom poboljšanju, a ne da trpe one koji ih decenijama lažu i kradu i ponižavaju i uništavaju zbog… Pročitaj više »