Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Prvo testiranje učenika: Od četvrtka upis prvaka

Vodili smo računa o tome da svi zaposleni roditelji mogu svom svakokodnevnom ritmu života mogu da prilagode i termin za testiranje svojih prvačića, rekla je Drobnjak

Upis u prvi razred osnovnih škola počinje prvog aprila. Roditelji svoje mališane mogu prijaviti online putem ili to uraditi lično dolazkom u školu.

“Upis u prvi razred podrazumijeva da naprijed odredimo testiranje učenika i to smo uradili. Roditelji mogu djecu da dovedu već od petog aprila. Raspored termina je svakog dana u terminima od 8 do 13 sati ili od 13 do 16 sati. Vodili smo računa o tome da svi zaposleni roditelji mogu svom svakokodnevnom ritmu života mogu da prilagode i termin za testiranje svojih prvačića”, kazala je direktorica OŠ “Vuk Karadžić” Svetlana Drobnjak.

Kako je kazala, u toj školi planiraju da upišu pet odjeljenja.

“To podrazumijeva da svih pet odjeljenja možemo da smjestimo na način da nam u školi ne bude kapacitet viši nego što škola može podnijeti”, rekla je Drobnjak.

A po prvi put u Osnovnoj školu “Vuk Karadžić” biće upisano odjeljenje čiji će đaci nastavu pratiti na engleskom jeziku.

“Ja bih zbog roditelja koji namjeravaju da svoju djecu upišu u takvo odjeljenje najprije naglasila da nastava u ovom odjeljenju ne podrazumijeva striktno engleski jezik. Naprotiv, nastava se odvija na našem jeziku, a engleski je zastupljen najviše do 50 procenata u nastavi. Već znamo ko će biti učiteljica u tom razredu. Za nastavu na engleskom jeziku je bilo potrebno da određena koleginica prođe obuku koja je trajala 12 nedjelja i dobije za to odgovarajuči sertifikat”, istakla je Drobnjak.

Ona je dodala da su u školi, kada je riječ o ekternom testiranju polumaturanata, odradili sve što je do njih.

“Naše kolege i koleginicu dali su svoj maksimum u pripremi učenika za eksterno testiranje. Time se bavimo svakodnevno od početka drugog polugodišta i, u zavisnoti od okolnosti u kojima se svi nalazimo, mogu reći da je znanje učenika postignuto”, poručila je Svetlana Drobnjak.

Još jedna novina u OŠ “Vuk Karadžić” je organizovanje produženenog boravaka “Jutarnje čuvanje” za prvake.

“To podrazumijeva da učenici mogu doći u sedam sati i da u prostorijama za jutarnje čuvanje mogu da borave do osam sati. Nakon toga počinje nastava, a nakon nastave u prostorijama produženog boravka mogu da borave do 15:30 sati. Smatramo da je ovo podrška za zaposlene roditelje i da time naši prvačići itekako dobijaju”, kazala je direktorica OŠ “Vuk Karadžić” Svetlana Drobnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve