Petak, 3 Decembra, 2021
Rubrika:

Provincijski demagog u epizodi: Ponosan na svoju glupost!

To što jedan ovakav provincijski demagog, kojem je najveći intelektualni domet da vodi debate u lokalnom klubu pjesnika-naivaca, kontroliše kvalitet visokog obrazovanja, je samo refleksija propasti crnogorskog društva pod teretom neočetničke vlasti neopjevanih diletanata sklonih vjerskom ekstremizmu.

Politička olupina, čija je podrška u biračkom tijelu obrnuto srazmjerna količini malicioznosti, Goran Danilović, juče je po ko zna koji put dokazao da njegova mržnja proizašla iz kompleksa niže vrijednosti  prema Crnogorcima, ne poznaje granice.

Iako je ovo lice na čelu partije čije članstvo ne bi popunilo ni osrednji autobus za međugradski saobraćaj, instaliranjem teokratske vlasti diletanata došao je na poziciju sa koje konačno može da ima neki društveni uticaj.

Ta ličnost, koja je postala vršilac dužnosti direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, juče je za propagandnu ispostavu za blaćenje Crne Gore koja je nekad bila ”Portal RTCG-a”,  kazao da ”Agencija nije trebalo da reakredituje Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) na zahtjev te ustanove u aprilu 2019. godine”.

Ovakva želja za gašenjem jedne od ključnih institucija za afirmaciju crnogorskog identiteta i ne treba da čudi, s obzirom da je nepopularni Gogi godinama kao potpredsjednik desničarske organizacije Nove srpske demokratije učio školu neočetničkog političkog ekstremizma od iskusnog Andrije Mandića. Međutim, ni tu se nije istakao, pa je prije nekoliko godina škartiran iz Nove i Demokratskog fronta u političku marginu zbog nedostatka hrabrosti da istraje u ekstremizmu koji forsira ovaj velikosrpski savez.

Poznat po svojoj prizemnoj i malicioznoj demagogiji, našao je mjesto u propadajućoj neočetničko-teokratskoj vlasti gdje je, kako smo već naveli, postavljen za vršioca dužnosti direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđivanje kvaliteta visokog obrazovanja.

Eksperta Danilovića za funkciju u teokratskoj vlasti preporučilo je to što je osnovnu školu završio u manastiru, a nakon srednje ekonomske škole diplomirao je filozofiju u Nikšiću. Bilo je to u vrijeme kad su popovi na Filozofskom fakuletu bili glavni profesori, pa nije ni čudo što Danilović, u stilu tipičnog malograđanina, voli da se razmeće svojim neznanjem.

Ovom prilikom objavljujemo video na kojem se vidi kako u nedavnom intervjuu Danilović govori da je Danilo Kiš autor pjesme “Prvo su došli…”,  koju je zapravo napisao sveštenik Martin Nimeler i koja govori o ćutanju njemačkih intelektualaca nakon uspona nacista.

Danilović je ovim ispoljavanjem monumentalne količine neznanja, kojoj je direktno srazmjerna količina njegove megalomanije, pokazao nivo obrazovanja tipičan za ”eksperte” nove vlasti. Tužno je što čovjek koji, narodski rečeno, u stilu seoskog mudrosera, lupeta da bi impresionirao laičku javnost, odlučuje o kvalitetu visokoškolskih ustanova.

To što  jedan ovakav provincijski demagog, kojem je najveći intelektualni domet da vodi debate u lokalnom klubu pjesnika-naivaca, kontroliše kvalitet visokog obrazovanja je samo refleksija propasti crnogorskog društva pod teretom neočetničke vlasti neopjevanih diletanata sklonih vjerskom ekstremizmu.

U.P.A.

Najnovije

Ibrahimović: Petnjicu ćemo učiniti boljim mjestom za dostojanstven i kvalitetan život

Godinama unazad Bošnjačka stranka bila je jedini autentični i iskreni zastupnik bošnjačkih interesa u Crnoj Gori kada govorimo o nacionalnim, ekonomskim, manjinskim, trenutnim, strateškim,...

Krivokapiću, evo ti ćerke opet u Mojkovcu: Ne brini, čuva ih obezbjeđenje koje plaća...

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić još nema registrovanu političku partiju, ali aktivnosti njegovih članova uže porodice uoči izbora u Mojkovcu jasno potvrđuje da premijer stoji...

Crna Gora treća u regionu kad je u pitanju indeks bezbjednosti novinara

Crna Gora nalazi se na trećem mjestu u regionu kad je u pitanju indeks bezbjednosti novinara sa ocjenom 3.59, nakon Sjeverne Makedonije i Hrvatske,...

Canović: Vlada otpisana od svih, pa i od međunarodnih partnera

Ova Vlada nije samo pred padom na internom planu, već je, bićemo slobodni da zaključimo, otpisana i od dobrog dijela međunarodnih partnera. Da radi...

Najveći hrvatski lanac supermarketa prima kriptovalute

Maloprodajni lanac Konzum prvi je u Hrvatskoj koji je svojim kupcima omogućio onlajn plaćanje kriptovalutama. Namirnice, higijenska i sredstva za domaćinstvo i drugi proizvodi u...

Najčitanije

Povezano

Vojinović: Cetinje će u nedjelju poslati snažnu poruku da je crnogorsko i neosvojivo

Crnogorska je svakidašnjica da tri dana pred lokalne izbore nemamo predsjednika Državne izborne komisije, pa ostaje da vidimo šta će se desiti 5. decembra...

Uprava FCJK: Obustavljena finansijska blokada, Ministarstvo nam uplatilo sve budžetske rate

Nakon protesta Fakulteta za crnogorski jezik i književnost ispred zgrade nekadašnjega Ministarstva kulture na Cetinju ozdravili su svi službenici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i...

Atak ništavnosti duha na Fakultet za crnogorski jezik i književnost

Piše: Željko Rutović Slobodoljubivi, pravdoljubivi, misleći vizionari, svjesni značaja znanja i obrazovanja otvarahu skole, podupirahu njihovu moć znajući da ce plodove te moći ubirati i...

SVETOSAVSKI ATAK NA FCJK Tvrd je orah voćka čudnovata…

Za aktuelno.me Piše: Nebojša Redžić Sjećam se dana kada sam prvi put stao u odbranu crnogorskog jezika. Bješe početak 90-tih, a u Radiju Crne Gore gdje...

Komentari

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kerber
23.11.2021-07:16 07:16

Amfilohije ga je od “milošte” zvao “Jazavac”! Eto koliko ga je cijenio!

Profesor
23.11.2021-07:21 07:21

Ovaj nije iz Morace, nego je rodjen nedje pored Moravu sa krive opanke i jelek .Deda mu je Pantelija od Nis , a baba od Zagubicu .

Muzil
23.11.2021-07:28 07:28

Presamićeni liliput je kompliment za litijaš kog žreca

Petar Pan
23.11.2021-07:36 07:36

Dodao bih pitanjem: Ko je lik koji je urednik portala RTCG? Jeli to lik koji je punio naslovne stranice DAN-a sa – SKANDALOZNO!

Lea
23.11.2021-08:28 08:28

Ironija, ali nista cudno, zavirite malo po ministarstvima da vidite eksperte koji su glavni za ocjenjivanje kvaliteta rada u resorima dje su zaposleni mnogo skolovaniji i obrazovaniji itd.od njih

Cico
23.11.2021-08:34 08:34

Olupina Cetnik br 3 poslije Bratic-Milacic- Koliku suplju glavu ima i koliko je prolupao nebi setao 6 mjeseci od 19-21 h svaku noc a to sto Crnogorce mrze nije to nista novo javno vrijedjaju i napadaju sve narode nije li dosta CRNOGORCIMA I MANJINAMA primjer CETINJE 5 SEPTEMBAR STA SU NAM  URADILI !

Mirkod
23.11.2021-11:18 11:18

Sjećate li se ovog četnik koji je pljuvao po svemu crnogorskom u Glasu Crnogoraca kao i svi koji su pisali za to smeće od novine.

pero
23.11.2021-13:52 13:52
Reply to  Mirkod

Tacno i zasto ga je J,Brkovic zvao Djedovo dijete i obajsni zbog cega!

Evidence
23.11.2021-15:52 15:52

Promijeniće dalinilović koliko god treba partija da bi se domogao kakve takve foteljice. Pa i sa DPS-om, već viđeno. Radiće će protiv svoje države u kojoj je rođen, i maternjeg jezika kojeg je prvo prozborio, samo da bi služio srpskom svetu, svetosavlju, ćirilici, svetigori.

flamantes
23.11.2021-21:14 21:14

Plivajući izmet iz svepičke jame

gagi
24.11.2021-18:51 18:51
Reply to  flamantes

Receno po domaci”proliv”klasicni

gagi
24.11.2021-18:48 18:48

A danilovic je jedna balega i nista vise “djedovo unuce”bivsi novinar,potrcko,prirepak i vjeciti gubitnik,o njemu je suvisno rijeci trositi jer boba ne valja.