Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Protiv Bata Carevića i njegovog sina u avgustu podnijet optužni predlog zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta na Krimovici

Njegovom sinu Milanu takođe stavljaju na teret krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta i krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru 30. avgusta ove godine podnijelo je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog protiv Marka Bata Carevića, kao i njegovog sina Milana, a sudski proces je u toku, potvrđeno je Anteni M iz ODT Kotor.

Optužni predlog protiv Marka Bata Carevića podnijet je zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta na Krimovici.

Njegovom sinu Milanu takođe stavljaju na teret krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta i krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Optužnim predlogom je obuhvaćeno i preduzeće Carinvest.

“Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, dana 30.08.2022.godine, Osnovnom sudu u Kotoru podnijelo optužni predlog protiv pravnog lica DOO „C.“ iz Kotora i okrivljenog C.M, zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta i krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i okrivljenog C.M. zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta”, navodi se u odgovorima dostavljenim našem portalu.

Podsjetimo, MANS (Mreža za afirmaciju nevladinog sektora) je još 2020. objavio da je poljoprivredni kompleks na Krimovici, koji je gradila firma Carinvest bivšeg predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, napravljen na pola miliona kvadrata državnog zemljišta, gdje su sagrađni objekti bez građevinske dozvole.

MANS je naveo i da ta uzurpacija traje od 2015.

Prema njihovim informacijama krajem novembra 2021. kompanija “Carinvest” je u kotorskom Osnovnom sudu predala tužbu protiv Crne Gore tražeći da joj se prizna vlasništvo nad preko 620 hiljada metara kvadratnih državnog zemljišta na Krimovici u opštini Kotor. Tražili su da kompanija zauzvrat u budžet države uplati 1,2 miliona eura, odnosno 1,93 eura po metru kvadratnom.

Prema pisanju medija, Marko Bato Carević je bio na čelu Carinvest-a do kraja decembra 2018, kada je mjesto ustupio sinu Milanu, pošto je od januara 2019. obavljao funkciju predsjednika Opštine Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve