Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Protest vatrogasaca ispred zgrade Vlade, čekaju da im se Abazović obrati

Oni su ranije rekli da su nezadovoljni položajem, kao i ''neadekvatnim obračunom'' plata po programu ''Evropa sad''

U toku je protest vatrogasaca ispred zgrade Vlade. Oni su ranije rekli da su nezadovoljni položajem, kao i “neadekvatnim obračunom” plata po programu “Evropa sad”.

Čekaju da im se premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović obrati.

Iz Strukovnog sindikata vatrogasaca (SSVCG) ranije su, u saopštenju, naveli da traže nastavak pregovora koje su vodili sa kolegama iz Inženjerske komore, komandirima vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i sa prestavnicima Saveza vatrogasaca o rješavanju problema u vezi sa obračunom zarada i donošenjem seta zakona kojim bi se “regulisao položaj i status vatrogasca-spasioca i protivpožarne zaštite u Crnoj Gori”.

“Ukoliko dođe do eventualnog protesta, imamo prvi put podršku komandira vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i podršku predstavnika Inženjerske komore i predstavnike Saveza vatrogasaca. Nećemo dozvoliti politizaciju eventualnih protesta, niti uplitanje pojedinaca ili organizacija koji će se sigurno oglasiti kao borci za prava vatrogasaca-spasilaca, a sve zarad ličnih interesa, jer su imali dovoljno vremena da svoju “borbu” pokažu u periodu iza nas”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve