“Ko to predaje Kotor?” naziv je protestnog skupa koji u nedjelju, 14. aprila na Trgu od oružja u Kotoru organizuje neformalna grupa građana. Skup je zakazan za pet do podna, kako bi se i na simboličan način ukazalo na to da je situacija u Kotoru granična kada je u pitanju poštovanje izborne volje građana, ističe u ime organizatora Milica Ilić.

Cilj protestnog skupa je povlačenje Inicijative za razrješenje predsjednika opštine, Vladimira Jokića, koju je podnijela jedna od članica koalicione vlasti, SDP, po ovom pitanju koalirajući sa kotorskom opozicijom- DPS, SD i HGI.

“Građani Kotora su na posljednjim izborima, uprkos svim mehanizama opstrukcije izražavanja slobodne volje koje tradicionalno koristi ta partija, jasno i glasno rekli da ne žele da DPS i njeni koalicioni partneri nastave da donose odluke u Kotoru,” kažu organizatori.

Oni pozivaju sugrađane da im se pridruže u nedjelju na Trgu od oružja, “kako bismo podsjetili političare da su za svoje postupke odgovorni upravo nama.”

“Zahtijevamo povlačenje inicijative koja vodi predaji Kotora sve dok se ne stvore uslovi da građani na slobodnim i fer izborima izraze svoju političku volju ma kakva ona bila. Kotorani, probudimo se, 5 do 12 je!”, poručuju organizatori.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments