Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Protest radnika Telekoma ispred Vlade, Abazović danas nema vremena da ih primi

Povod za protest je, kako su naveli iz sindikata Telekoma, namjera menadžmenta kompanije da poništi stečena prava zaposlenih i Kolektivni ugovor, kao i da ukine socijalni dijalog i marginalizuje ulogu Sindikata

Radnici crnogorskog Telekoma započeli su danas protest ispred upravne zgrade kompanije, da bi se nešto kasnije šetnjom uputili do zgrade Vlade.

Povod za protest je, kako su naveli iz sindikata Telekoma, namjera menadžmenta kompanije da poništi stečena prava zaposlenih i Kolektivni ugovor, kao i da ukine socijalni dijalog i marginalizuje ulogu Sindikata.

-Opravdani i argumentovani zahtjevi štrajkača ni nakon više od dva mjeseca ne dopiru do poslodavca koji, otvoreno i na najgrublji način, krši osnovna prava zaposlenih garantovana Kolektivnim ugovorom, Zakonom o radu, Zakonom o štrajku, Ustavom Crne Gore i konvencijama MOR-a- naveli su iz sindikata.

Delegacija Telekoma, u okviru koje i predsjednik Unije slobodnih sindikata Srđa Keković pristupila je Vladinim prostorijama gdje su dobili informaciju da nema mogućnosti za prijem kod premijera Dritana Abazovića, jer on danas nema vremena.

Predsjednik Sindikata Željko Burić je najavio da će iduci protest organizovati na ovom mjestu i da će to činiti sve dok ih premijer ne primi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve