Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Protest ispred Direktorata za medije: Ne targetiranju novinara, Raonić da podnese ostavku

Jedan od učesnika protesta, Milovan Gojović, kazao je da je novinaru Žarku Božoviću ugroženo zdravlje i da je odveden u bolnicu

Grupa građana Podgorice okupila se ispred predstavništva Direktorata za medije CG, zgrada Europointa u Podgorici.

Pridružuju se protestu kojim se traži prestanak ,politike’ mobinga i diskriminacije novinara i novinarki, kao i širenja straha i prijetnji svima onima koji pokazuju svoje neslaganje za postupanjem menadžmenta Javnog servisa RTCG.

Okupljeni nose transparente na kojima piše: Neđeljko, tvoje je ime sigurno sa nama, Ne targetiranju novinara, Zahtijevamo javno izvinjenje, Javni interes mora biti prioritet javnog servisa…

Jedan od učesnika protesta, Milovan Gojović, kazao je da je novinaru Žarku Božoviću ugroženo zdravlje i da je odveden u bolnicu.

Na pitanje novinara šta je tačno uzrok takvog njegovog stanja, Gojović je odgovorio “pitajte Borisa Raonića”.

Na protestu su i profesori sa FCJK, kao i poslanici iz redova DPS-a (Nela Savković-Vukčević, Suzana Pribilović).

Aleksandra Radoman je objasnila da okupljeni žele da direktor RTCG Boris Raonić i menadžment daju ostavku.

Objašnjava da je “sve počelo sa Belvederom kada je RTCG počeo da podstiče paniku u društvu”.

Traže i da se definišu i preispitaju kriteriji po kojima se bira Savjet RTCG, te da se država pobrine o situaciji sa radijom Zeta.

Radoman akcentuje da su u pitanju osnovna ljudska prava i da je fokus ovog protesta pokazivanje otpora ovakvoj diskriminaciji.

“Posebno novinari su sada oskrnavljeni u pogledu svojih prava. Potrebno je skrenuti pažnju na diskriminaciju i mobing u Javnom servisu koji pokušavaju da se zataškaju. Prvo je potrebno dobiti javno izvinjenje menadžmenta i Raonića zbog ponašanja prema Tanji Šuković i Žarku Božoviću.

Iako nas je Boris Raonić nazvao plaćenicima, mi mu poručujemo da smo mi samo građani koji žele zdravo društvo, te očuvanje integriteta društva”, poručila je Radoman.

Slobodan Backović poručio je da je “ovo jedna kockica u mozaiku haosa koji se trenutno dešava u Crnoj Gori”.

“Državu vode ljudi koji ne znaju ni šta je država ni šta su zakoni”, smatra on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marija
04.02.2023-19:17 19:17

Raonikija su načinili jaonikije ustoliceni i medijski tajkuni u narodu poznat kao govedo sa novog zelanda,oni su borisa načinili u politicko medijskom snosaju zato je takav ispa