Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Prosvjetna zajednica predlaže protest jer ispit nije etički sproveden

''Odlučimo li se za protest potrudićemo se da javnost bude obaviještena o detaljima'', navela je predsjednica Nevladinog udruženja Prosvjetna zajednica Crne Gore Olivera Leković

Predsjednica Nevladinog udruženja Prosvjetna zajednica Crne Gore Olivera Leković, predložila je da izađu na protest oni koji negoduju zbog poslednjih rezultata eksterne mature iz maternjeg jezika koji pokazuju da su svi maturanti položili, iako su prethodno dobili nule zbog prepisivanja.

Ona je to predložila na svom Fejsbuk profilu, a za Portal RTCG je rekla da su im se već javile neke ustanove, organizacije ali i pojedinci.

Ko želi da ih podrži možem da se javi Prosvjetnoj zajednici.

“Odlučimo li se za protest potrudićemo se da javnost bude obaviještena o detaljima”, navela je Leković za Portal RTCG.

Ona je u objavi napisala da smo pali na dno i da je dobro zazvečalo.

“Jedino što je dobro što niže od toga ne možemo. Na nama je da vidimo hoćemo li vječito ostati na dnu ili je vrijeme da krenemo uzlaznom putanjom. Kraj je sedmice, izbori… Pustimo to da prođe, a onda od ponedjeljka da se organizujemo i svi pred Ministarstvo. I djeca koja ne varaju i njihovi roditelji i nastavnici koji pošteno rade i cijela javnost koja ne želi da ga sjutra liječi neznaveni ljekar ili mu sudi korumpirani sudija”, poručila je Leković.

Kaže da neće da vrijeđaju i urlaju već da traže da se poništi odluka “druge nestručne komisije za ocjenjivanje koja je radila po nalogu, a ne po ključu i etici”.

“Da se smijene i da odgovaraju članovi Državne komisije za maturu, da se utvrde i kazne krivci za pomjeranje polumaturskog ispita iz matematike, koji je trebao da se održi 20. aprila, da se utvrdi odgovornost ministra, objave imena novih članova komisije za ocjenjivanje”, navela je Leković.

Zatražila je da se javnost informiše šta je članove komisije u kratkom roku preporučilo da budu ocjenjivači, da li su i sa kime potpisali ugovor te da li su prošli neophodnu obuku.

“Sad je vrijeme da reagujemo. Mislimo na septembar i da li ćemo moći u učionici da povratimo ono malo autoriteta i dostojanstva. Nećemo, već znamo! Neće nas više, s pravom, postovati ni primjerni učenici i njihovi roditelji. Da ne bude zabune, ne pozivam, samo predlažem. Bude li veliki odziv onda možemo razmatrati konkretnije korake”, zaključila je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve