Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Pronađena maloljetnica koja je prošle sedmice nestala iz centra Ljubović

''Djevojčica je živa i zdrava i to je najvažnije''

Maloljetnica koja je početkom prošle sedmice samovoljno napustila ustanovu “Ljubović” i za kojom je policija tragala, pronađena je u petak. Ovo je za Pobjedu potvrdila direktorica ustanove Ljubović Mirjana Đurić koja je kazala da ne može zalaziti u detalje, jer je u pitanju maloljetna osoba.

“Djevojčica je živa i zdrava i to je najvažnije”, istakla je Đurić.

Nakon njenog nestanka zabilježeno je da je odbjegla djevojčica aktivna na društvenim mrežama.

Iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore kazali su da je pokrenut ispitni postupak, te da su zatražena hitna izjašnjenja od državnih institucija povodom ovog slučaja.

Ombudsman Siniša Bjeković inicirao i uključivanje državnog Tužilaštva.

Međutim, iz Osnovnog državnog tužilaštva Pobjedi su kazali da Ombudsman nije podnio „krivičnu prijavu, niti bilo kakvo drugo obavještenje u vezi ovog događaja da bi na osnovu njega tužilaštvo cijenilo da postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo protiv službene dužnosti ili drugo za koji se goni ex officio.”

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, kao dio državnog tužilaštva Crne Gore, po Ustavu i zakonu, postupa uvijek kad postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično djelo ili drugo kažnjivo djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. U skladu sa tim, Osnovno tužilaštvo u Podgorici postupa kako po podnijetim prijavama, tako i samoinicijativno, što je i njegova zakonska obaveza”, navode iz ODT.

Kada je djevojčica nestala, predsjednica fondacije i Volonterskog tima Banke hrane Crne Gore Marina Medojević saopštila je da ovo nije prvi put da se dešava, te da su o problemima maloljetnika informisali Ministarstvo zdravlja, MUP, te Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, ali kažu da još nijesu dobili odgovor iako su pisali više puta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve