Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Promovisati značaj MMR vakcine, održaće se edukacije u vrtićima i osnovnim školama

Predstavnici ministarstava dogovorili su formiranje zajedničkog tima čija će uloga biti što veća edukacija svih koji učestvuju u procesu vaspitanja i obrazovanja mladih, prevashodno roditelja, kako bi im omogućili lakši put ka sigurnim informacijama o zaštiti zdravlja djeteta. Dogovorena je promocija značaja vakcinacije MMR vakcinom, i to prije svega u predškolskim ustanovama, a zatim i u osnovnim školama

Tokom današnjeg sastanka ministra prosvjete Miomira Vojinovića i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića razgovarano je o važnosti vakcinacije, kao preventivne mjere u cilju suzbijanja epidemije među djecom.

Predstavnici ministarstava dogovorili su formiranje zajedničkog tima čija će uloga biti što veća edukacija svih koji učestvuju u procesu vaspitanja i obrazovanja mladih, prevashodno roditelja, kako bi im omogućili lakši put ka sigurnim informacijama o zaštiti zdravlja djeteta. Dogovorena je promocija značaja vakcinacije MMR vakcinom, i to prije svega u predškolskim ustanovama, a zatim i u osnovnim školama.

“Vojinović je istakao da upravo  najmlađi i najranjiviji dio populacije predstavlja najveću vrijednost države, te je prevencija zaraznih bolesti osnovni korak u zaštiti naše djece”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

On je iskazao spremnost Ministarstva prosvjete da pruži svu tehničku, logističku i svaku drugu vrstu pomoći Ministarstvu zdravlja, kako bi zaštitili  naše najmlađe.

Predstavnici Ministarstva zdravlja podsjetili su javnost da se MMR vakcina, protiv morbila, zauški i rubeola, čiji obuhvat vakcinacije je svake godine manji, nalazi kao obavezna u kalendaru vakcinacije.

“Takođe, ministar Šćekić poručio je da vakcinacija predstavlja najveće medicinsko dostignuće i najmoćnije oružje u cilju suzbijanja zaraznih bolesti, te da je neophodno da u pogledu imunizacije, javnost poštuje glas struke”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve