Panika i nemoć, po svemu sudeći, žestoko su počeli da drmaju uzurpatorsku braću Carević, jer im je valjda konačno postalo jasno da se bliži kraj njihovoj hajdučiji i ilegalnim poslovima. Ova rečenica najbolja je “dijagnoza” jučerašnjeg obraćanja zakupca plaže Ploče bez ugovora Nebojše Carevića, brata smijenjenog predsjednika opštine Budva Marka Carevića, preko reketaškog kvazimedija Vijesti, u kojem je napao portal Aktuelno i jednog od njegovih osnivača Zorana Bećirovića, samo zato što smo raskrinakali njihove kriminalne radnje.

plazaploce.com

Carević je juče u PROMO tekstu objavljenom u dnevnoj novini Vijesti, iznio mnoštvo neosnovanih tvrdnji i insinuacija, koje su više ličile na pravno-pornografski sadržaj nego na bilo kakav oblik suvisle komunikacije. Reketeško ucjenjivački medij koji već duže vremena vodi hajku protiv portala Aktuelno i njegove vlasničke strukture zbog raskrinkavanja njihovog opskurnog djelovanja, jedva je dočekao da objavi ovaj polupismeni uradak, a usput su za to i plaćeni što im je vjerovatno pričinilo dodatno zadovoljstvo.

Čitaoce portala Aktuelno poštedjećemo prenošenja detalja ovog “teksta” ali ukratko napominjemo da su “Vijesti” po ko zna koji put po svom starom običaju, zbog ličnih reketaških interesa dali neograničen prostor sumnjivim osobama koje inkliniraju hajdučiji i bezakonju.

Nakon letimičnog pregleda sumnjivog i polupismenog PROMO uratka postalo je jasno da je kod Carevića nastupila žestoka panika iz jednog jedinog razloga – Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom konačno se smilovalo da objavi tender za zakup plaže Ploče. Na navode Carevića reagovalo je i Morsko dobro, koje je kratko i jasno navelo da je “ugovor istekao i da je Carević izgubio na sudu”. Podsjetimo, tom plažom, jednom od najatraktivnijih na primorju, već dvije godine bez ugovora upravljaju Carevići.

Objašnjenje koje je dalo Morsko dobro u svom reagovanju na PROMO tekst nejasno je izgleda samo Carevićima koji su navikli na pravno i fizičko nasilje i hajdučiju što se najbolje moglo vidjeti kada su smijenjivani sa lokalne vlasti u Budvi. Tada su bili spremni na fizičke obračune, vrijeđanje, nerede… ukratko sve samo ne na civilizovan politički i pravni dijalog i sučeljavanje argumentacije.

Marko Carević, Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Krenimo redom. Carevići su se se već drugi put obratili javnosti povodom raspisivanja tendera za plažu Ploče, iako bi se reklo da su praktično 17 godina ćutali. Prećutali su tako Carevići brojne nepravilnosti koje su evidentirali nadležni državni organi, a koje se više godina dešavaju na ovom kupalištu. Troma i neefikasna reakcija nadležnih organa, prvenstveno Tužilaštva, upravo je dovela do ovog što sada imamo na javnoj sceni, a to je da zakupac bez ugovora praktično prijeti da će “u narednom periodu preko sredstava javnog informisanja objaviti i u specijalnoj TV emisiji pojasniti sve nezakonitosti koje su uradili pojedinci u ovom slučaju sa imenima istih i koji trećim licima imenovani služe kako bi oteli predmetnu plažu, a Državu Crnu Goru doveli u položaj da plati milionsku odštetu”.

Javnost sa nestrpljenjem očekuje taj lascivni sadržaj, jer će sigurno moći da vidi kako je Carevićima dozvoljeno ono što drugima nije u Crnoj Gori, a to je upravljanje državnom imovinom bez ugovora, a njihov zahtjev je sada da se praktično zaustavi tender i na taj način suspenduju sudske odluke koje su pravosnažne. Neka Carevići samo jasno naglase sva imena osoba koja su im to omogućila jer će to možda probuditi iz sna i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je imao “saradnju” sa Markom Carevićem prilikom procesuiranja bivših budvanskih funkcionera.

Da li samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svog poznanika Carevića: “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Trgujem po pjaca”

U promo sadržaju koji su Vijesti objavile pored brojnih grešaka (skraćenica koje se koristi za Upravni odbor u pismu Carevića je UP, iako je opštepoznata skraćenica za to tijelo UO, dok se UP koristi za Upravu policije) vrlo drsko i bahato se traži od Morskog dobra da opet preispita svoju odluku, uz poruku koja može da se prevede kao eksplicitna ucjena – ako nas ne poslušate sve ćemo vas prijaviti Katniću. Bahatost se ogleda u činjenici da se nigdje ne pominje nalaz nadležne kontrole Morskog dobra od 2. jula koje je podsjetimo konstatovalo da bi trebalo ZABRANITI RAD jer plaža Ploče nema ugovor, a isto tako i da se uklone nelegalni sadržaji sa kupališta.

Medijska potpora

Svakom ko iole poznaje prilike u Budvi jasno je zašto su Carevići sada krenuli u medijsku ofanzivu uz pomoć “Vijesti” koje duže od deceniju služe raznoraznim sumnjivim pojedincima i grupama sa one strane zakona da vode javni obračun sa zakonskim procedurama, propisima i državnim institucijama. Ovoga puta riječ “promo” znači da su Vijesti dobile novac za plasiranje tog sadržaja, ali onda se postavlja pitanje, da li je taj medij bio nezavisan prilikom izvještavanja tokom nedavnih događanja u Budvi kada je sa funkcije smijenjen Marko Carević. Javnost ima pravo da sumnja da tu nijesu čista posla, a za to im argumente daju stotine slučajeva iz prošlosti koji se vezuju za štampani i digitalni proizvod “Vijesti”.

Pokušaj legalizacije uzurpacije državne imovine

Ono što je svima jasno jeste činjenica da su Carevići i Vijesti objavljivanjem PROMO sadržaja praktično dale sebi autogol, rečeno sportskim žargonom. Carevići pljuvačinama, prijetanjama i raznim spornim porukama, pokušavaju da praktično legalizuju ono što su uzurpirali od države, plažom Ploče bez tendera upravljaju od 2003. godine, a u mjestu Krimovica je uzurpirano oko 450.000 kvadrata državne imovine i taj predmet je pod istragom. Postavlja se pitanje ko je kriv Carevićima što kada su “gradili plažu” početkom vijeka nijesu sa državom potpisali ugovor koji bi im obezbijedio upravljanje? To samo naglašava potrebu da svi ti papiri moraju da se pogledaju posebno jer nijedan investitor na svijetu neće uložiti toliko novca, a da nema jasne i čiste papire. Sada kada tih papira nema otvara se pitanja da li koruptivne radnje možda traju od 2003. godine?

Zanimljiva je tvrdnja Carevića koju ovih dana plasiraju po Budvi, a prema nezvaničnim informacijama, da oni imaju pravo da upravljaju plažom Ploče oko 130 godina, ali oni očito ne znaju da se u Crnoj Gori državna imovina može maksimalno zakupiti na 99 godina. Toliko o njihovom poznavanju propisa, a PROMO sadržaj upravo otkriva mnogo toga između redova. To je da Carevići u jednoj ruci imaju nevažeće i sudski oborene argumente, a u drugoj ruci im je “krst” jer se cjelokupnoj javnosti predstavljaju kao “dobročinitelji”.

Ako su dobročinitelji onda bi valjda trebalo da vrate ono što su uzurpilali na dvije lokacije, kako bi rekao Carevićev duhovno-politički guru Amfilohije Radović -“neka to narodu”.

Ovako je sve samo jeftina predstava i kuknjava o njihovoj navodnoj ugroženosti.

Zato umjesto promocije, najbolje bi bilo da saopšte sve što znaju i razotkriju one koji su im omogućili sve ove benefite u kojima uživaju, a koje nema niko drugi u Crnoj Gori.

Detalje o aferi Plaže Ploče možete vidjeti na linku ispod.

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Čitaoci portala Aktuelno insistiraju da opet ponovimo video na kojem se vidi da se na plaži Ploče kliče “Kosovu” i “Caru Lazaru”. To ćemo i ovaj put učiniti.

U.P.A.

 

guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
17.07.2020-15:45 15:45

Bilo je “za ocekivati”reakciju Carevica i “sirom otvorena vrata”talboida zvanog SMECE od novine,da preko njiega “ispricaju istinu”poslije toliko godina lupestine,ali mislim bit ce veoma interensantno i ta imena da izadju na vidjelo i sl.E sad dali ce se “taci obraza”moga poznanika sa Cetinja Milivoja vidjet cemo,mislim da ce se Milivoje “ograditi i pustiti niz vodu”Carevice za radi obraza.Sto se tice talboida SMECE i tv SMECE nista novo,u sluzbi pomaganja rusenja i kaljanja Crne Gore i svega Crnogorskog,primjer onog
Komnenica.Pozdrav,distanca,ruke,maska “dezinfekcija od SMECA”.

Andjela
Andjela
17.07.2020-21:26 21:26

Ko peva zlo ne misli. Bolje probajte i vi

Crnogorac
Crnogorac
18.07.2020-07:08 07:08

Sad bi Red bio da vrate i plate novcano sve sto su godinama od grada i drzave uzeli. Kakav je to mentalited kad se domognes fotelje da mozes da radis sve i svasta? Da nikom ne polazes racune i da imas pravo na sve? Zakon postoji i treba da se primjenjuje kako za fizicko lice i obicnog gradjanima tako i za funkcionere i politicare! Ako nije tako onda zakon i Pravda nisu isti za sve!!