Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Projekat držimo te za ruku: Za 15 dana pregledano 198 žena

Najveći broj pregledanih i uopšte prijavljenih žena ima 35-40 godina, a 25% njih je prvi put otišlo ili se prijavilo za pregled dojki

Projekat Držimo te za ruku- 90 dana besplatnih eho pregleda dojki na teritoriji Podgorice ušao je u treću sedmicu realizacije, a iz organizacije kažu da je tokom prve dvije nedjelje pregledano 198 žena, starosne dobi od 17 do 76 godina.

Najveći broj pregledanih i uopšte prijavljenih žena ima 35-40 godina, a 25% njih je prvi put otišlo ili se prijavilo za pregled dojki.

Od pregledanih pacijentkinja njih 60% je sa srednjom stručnom spremom, dok je 40% sa visokom.

“Zbog potencijalnog rizika koji je pokazala slika na eho pregledu, pet žena je dobilo besplatne usluge mamografije u Poliklinici Filipović, od kojih se kod dvije uočio konkretan rizik od oboljenja od kancera dojke. Kod jedne od njih su krajnji rezultati pokazali da je riječ o benignom tumoru, dok je druga pacijentkinja po sopstvenoj želji otputovala u Beograd, gdje će se podvrgnuti daljim ispitivanjima”, navodi se u saopštenju.

Dr Mladen Filipović, koji lično obavlja preglede ne krije oduševljenje zbog veikog interesovanja sugrađanki:

“Srećan sam sto je Poliklinika Filipović dala svoj doprinos kampanji Držimo te za ruku. Potvrda ispravnosti i opravdanosti kampanje se vidi velikom odzivu žena. U prvih 7-8 dana javilo se 980 pacijentkinja, a nakon toga jos pedesetak, tako da smo sve planirane termine do kraja godine popunili. Zaista je prijatno iznenadjujuće to što se javio toliki broj žena”, kazao je Filipović.

Pokrovitelj projekta je Glavni grad, odnosno Sekretarijat za socijalno staranje, dok je generalni sponzor Investiciono razvojni fond. Partneri su DAA Montenegro, tehnička podrška Montimprex, a organizator MIKA PROART.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve