Crna Gora je dobila priznanje za zapažene rezultate u posvećenosti i razvoju sigurnosti vazdušnog saobraćaja, odlučno je na tekućoj sjednici Generalne skupštine Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo ICAO, najveće vazduhoplovne institucije Ujedinjenih nacija.

Predsjednik Savjeta ICAO Olumuyiwa Benard Aliu uručio je plaketu direktoru Agencije za civilno vazduhoplovstvo Draganu Đuroviću

Kako je saopšteno iz Agencije iz civilnog vazduhoplovstvo, zvaničan procenat efikasnosti Crne Gore u oblasti civilnog vazduhoplovstva, koji je ICAO ocjenjivao početkom godine, iznosi 87,99 odsto, što je ogroman napredak u poređenju sa rezultatom iz 2010. godine (64,71 odsto).

Predsjednik Savjeta ICAO Olumuyiwa Benard Aliu uručio je plaketu, kao priznanje naporima Crne Gore za napredak ostvaren 2018. godine u rješavanju nedostataka nadzora sigurnosti vazdušnog saobraćaja, kao i za njenu aktuelnu posvećenost efektivnoj implementaciji ICAO standarda i preporučenih praksi.

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović, koji je i šef crnogorske delegacije na zasjedanju generalne Skupštine ICAO, istakao je da je ta plaketa dobijena od krovne vazduhoplovne organizacije u svijetu i da predstavlja veliko priznanje za državu, vazduhoplovnu industriju, a posebno za Agenciju, koja je vodila ovaj proces.

“Strpljivo i sistematično smo iz godine u godinu podizali nivo bezbjednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori i usklađivali ga sa najvišim međunarodnim standardima. Ozbiljnim radom i posvećenošću dostigli smo visoki nivo implementacije sigurnosnih standarda, što su nam potvrdile evropske institucije, a evo sada i ICAO”, rekao je Đurović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve