Uprava policije podnijela je nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv A.D. (44) iz Rožaja, osnivača, direktora i vlasnika firme Vrelo.com zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Ilustracija

Naime, A.D. je sumnja od 1. januara 2014. do 22. oktobra ove godine, nije kroz poslovnu dokumentaciju preduzeća prikazivao pružene usluge, kupovinu, rezanje i obradu drveta kao ni prodaju i izgradnju drvenih vikendica.

Između ostalog on je, sumnja se, izradio i prodao četiri vikendice kosovskim državljanima koje su bespravno sagrađene na državnom zemljištu u vlasništvu Crne Gore u mjestu Štedim. Kako se sumnja, novac za navedene vikendice on je uzimao na ruke a ne preko račun i na taj način izbjegao plaćanje poreza i doprinosa.

Policija je kontrolisala poslovanja pravnog lica „Vrelo com“ d.o.o. zajedno sa službenicima Poreske uprave i došli do sumnje da je je A.D. svjestno izbjegavao knjiženje i prikazivanje ostvarenog prometa preko svoje firme, a izgradnju i prodaju vikendica je vršio kao fizičko lice u cilju izbjegavanja plaćanja predviđenih poreza.

On je, kako se sumnja, na ovaj način prouzrokovao štetu po Budžet Crne Gore u iznosu od oko 3.700 eura.

Osim toga, policija je u prethodnom periodu protiv sedam kosovskih državljana podnijela krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela protivpravno zauzimanje zemljišta. Oni su, sumnja se, u mjestu Štedim na državnom zemljištu u vlasništvu Crne Gore bespravno izgradili objekte – drvene vikendice.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve