Nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda Marku Milićeviću, Nemanji Novakoviću i Nemanji Odovoiću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saznaje nezvanično CdM.

Oni su juče uhapšeni u akciji “Toranj”, a pretresom stana jednog od okrivljenih pronađena je i zaplijenjena automatska puška sa dva okvira municije, te vozilo marke „Porsche Cayenne”.

Kirivčnom prijavom procesuirano je ukupno osam osoba zbog sumnje da su počinili pomenuta krivična djela. Pored Novakovića, Milićevića i Odovića, još tri osobe su ranije uhapšene u Srbiji, jedna osoba se nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela, dok za jednim licem policija intenzivno traga.

Preduzetim aktivnostima koje je Uprava policije sprovodila od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. godine prikupljeni su dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja, koja se pod vođstvom Igora Terzića (34) u tom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina marihuane na relaciji Crna Gora – Srbija kao i uličnom distribucijom kokaina.

“Tokom 2018. godine na teritoriji Republike Srbije u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma opojne droge marihuana i u tim akcijama lišeno je slobode pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri lica krivično procesuirana juče u Crnoj Gori”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve