Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštvau Bijelom Polju je, nakon saslušanja, donio rješenje kojim je T. J. (45) iz Mojkovca, odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Iz tužilaštva su saopštili da je formiran predmet povodom teksta objavljenom u „Danu” o prijetnjama koje je osumnjičeni uputio i Demokratama.

Iz krivične prijave i prikupljenih obavještenja proizilazi da je osumnjičeni 4. septembra oko 08,55 sati u Podgorici, ugrozio sigurnost više lica S. Nj., V.V. i M.M., prijetnjom da će napasti na njihov život i tijelo, na način što je pozvao sa fiksnog telefona broj redakcije „Vijesti” i tom prilikom im uputio riječi prijetnje „sve ću vas pobit, vi ste krivi za izborni poraz”, a zatim oko 9,30 sati ponovo im na isti način uputio riječi prijetnje „zaklaću vas”, da bi im istog dana, oko 11,30 časova na isti način uputio riječi prijetnje „miliciju ću vam dovesti da vas pobije, vi ste krivi za izborni poraz”.

Izviđaj je u toku, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena. Centru bezbjednosti Podgorica podnio je prijavu S.N., zaposleni u jednoj novinskoj redakcijiu ovom gradu, protiv nepoznatog lica koje je uznemiravalo, prijetilo i upućivalo uvrede njemu i još jednoj zaposlenoj, telefonskim putem, na broj telefona koji je vlasništvo ove novinske redakcije. Policijski službenici suu Mojkovcu, po mjestu nadležnosti, a u dogovoru sa nadležnim tužiocem, postupili po ovoj prijavi i utvrdili da je broj sa kojeg su upućene prijetnje i uvrede u vlasništvu B.J., a da ga je ovom prilikom koristio T.J. (45) iz Mojkovca, saopšteno je iz policije.

Takođe, po naredbi nadležnog suda policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice, a kojom prilikom nije pronađeno ništa interesantno za službu. Upoznat je nadležni državni tužilac koji je naložio da mu se dostave spisi predmeta radi kvalifikacije krivičnog djela. Policija je utvrdila da se ovaj događaj ne može dovesti u vezu sa srodnicima T.J., uglednim crnogorskim književnikom B.J. i uglednim crnogorskim novinarom V.J.”, saopšteno je iz policije.

Radi se o podvali

“Demokrate, politička partija Alekse Bečića, objavila je saopštenje za javnost. Optužili su Borislava Jovanovića, književnika, mog oca, da im je preko svog fiksnog telefona iz Mojkovca upućivao prijetnje. I mene su pomenuli u saopštenju. Moj otac nikom nije prijetio, niti se uopšte nalazio u Mojkovcu kada su prijetnje upućene s njegovog fiksnog telefona. Glas na audio-snimku nije njegov. Prijetnje je uputio T.J., moj mlađi brat”, saopštio je Vladimir Jovanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve