Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Prijatelji životinja Danilovgrađanima predstavili povoljnosti čipovanja pasa

Kampanju “Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza” finansira Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove

Predstavnici nevladine organizacije “Prijatelji životinja Podgorica” juče su u okviru kampanje “Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza” posjetili Danilovgrad i od građana saznali da je veoma mali broj njih upoznat sa obavezom čipovanja svojih pasa, kao i o izuzetno povoljnoj cijeni čipovanja.

Izvršni direktor te NVO Dragoje Vlahović ističe da su građani sa radošću prihvatili informaciju da je u veterinarskim ambulantama cijena čipa, vakcine i pasoša dva i po eura.

“Stanovnici Danilovgrada su nam ukazali na sve one probleme iz oblasti dobrobiti i zaštite životinja, sa kojima se svakodnevno susreću. Kao najveće probleme istakli su veliki broj pasa lutalica u samom gradu, ali i u prigradskim naseljima i okolnim selima. Često se dešava da psi lutalice, koje neko konstantno dovozi i ostavlja, pričinjavaju štetu domaćinima, napadajući živinu i sitnu stoku. Kažu da u rješavanju ovog problema ne nailaze na saradnju lokalne samouprave”, dodaje Vlahović.

Kaže da će predstavnici te organizacije zakazati sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, gdje će tražiti da u plan budžeta Opštine Danilovgrad za naredne dvije godine uđe izgradnja skloništa za napuštene životinje, u kome će se sprovoditi program “Uhvati, steriliši i pusti”, te se na taj način postepeno smanjivati broj populacije napuštenih pasa.

“Takođe, zahtijevaćemo da opštinske službe, u saradnji sa lokalnim veterinarskim ambulantama odmah krenu u proces čipovanja, sterilisanja i obilježavanja uličnih pasa. U okviru posjete Danilovgradu, promoteri naše organizacije su stanovnicima ove opštine dijelili propagandni materijal, te govorili o odgovornom vlasništvu nad životinjama”, zaključio je Vlahović.

Kampanju “Biti odgovoran prema životinjama je naša obaveza” finansira Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve