Pribilović: Bez reforme javne uprave nema ekonomskog rasta

Na marginama konferencije Pribilović je razgovarala sa potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziiju, Sirilom Milerom, koji je podržao napore Crne Gore na putu reforme javne uprave

Svjesni smo činjenice da nije moguće unaprijediti konkurenciji i ekonomski rast bez kvalitetne reforme javne uprave, kazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović na konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije, posvećenoj izgradnji efikasnih, odgovornih i inkluzivnih institucija u Ankari.

Na marginama konferencije Pribilović je razgovarala sa potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziiju, Sirilom Milerom, koji je podržao napore Crne Gore na putu reforme javne uprave.

“Zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora ima od Svjetske banke i očekujem podršku i u narednom periodu“, istakla je Pribilović.

Miler je istakao važnost finansijske održivosti reforme i naglasio da je Crna Gora mnogo više uradila u ovom segmentu, imajući u vidu kompleksnost ovog procesa i da treba nastaviti sa započetim procesima.

Komentari

avatar