Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Pretresi na više lokacija: Nađen označeni izborni materijal, kopije ličnih karata…

Pretresano je više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična djela

Policijski službenici su na teritoriji više crnogorskih gradova sproveli aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, te su izvršeni pretresi na više lokacija radi obezbjeđenja materijalnih i drugih dokaza, prikupljena obavještenja od više osoba za koje su postojale operativne informacije da vrše krivična djela iz oblasti protiv izbornih prava, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Podgorička policija je izvršila pretrese na šest lokacija, i tom prilikom je na jednoj pronađen izborni materijal sa imenima lica i određenim oznakama, dok su na drugoj pronađeni birački spiskovi i kopije ličnih karata”, navodi se u saopštenju UP.

Dodaju da u odnosu na ova dva predmeta u toku je komunikacija sa nadležnim državnim tužilaštvom.

“Policija u Bijelom Polju zajedno sa tužilaštvom preduzima aktivnosti povodom prijave da su nepoznate osobe pokušala da uzmu ličnu kartu od jednog korisnika Doma starih u Bijelom Polju i drugih lica sa ciljem onemogućavanja glasanja na predsjedničkim izborima”, dodaju iz UP.

Iz Uprave poručuju da će policija nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti kako bi se spriječile zloupotrebe izbornog procesa i procesuirali svi eventualni počinioci krivičnih djela.

“Uprava policije apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih predsjedničkih izbora”, naglasili su iz UP.

Takođe, upozoravaju da će sve osobe, za koja se utvrdi da su izvršila krivična djela iz oblasti djela protiv izbornih prava biti procesurina u skladu sa zakonom.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
01.04.2023-22:30 22:30

Zamislite, od jednog htjeli oteti licnu katru hahahaha

Uros
02.04.2023-01:01 01:01

I sta sad ? Sto su se ovo “komite” ucutale. Bice da konsultuju centralu kako ce ovo opravdati i opravdati ono sto svi znamo. Kupovina licnih karata od strane DPS-a se radi vec godinama i to je javna tajna. Hapsi policijo i javno objavi imena.