Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Preminio Rafet Husović

Nakon kraće bolesti

Donedavni predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti.

Vijest o njegovoj smrti objavio je na Tviter profilu reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Husović je rođen 2. aprila 1964. godine, u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno – matematičkom fakultetu u Prištini. Bio je oženjen i imao četvoro djece.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača partije Bošnjačko – muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka stranka.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

Na II kongresu Bošnjačke stranke 18. juna 2011. godine ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke.

Obavljao je funkciju ministra bez portfelja od 2009-2012. godine. Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, izabran je za potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj.

Na III kongresu Bošnjačke stranke 25. jula 2015. godine ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke.

Funkciju potpredsjednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj obnašao je i u periodu 2016-2020.

“Bio je čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo. Do posljednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, napretka cjelokupnog društva i građanske Crne Gore”, naveli su u toj partiji.

Kako su istakli, dao je nemjerljiv doprinos partijskim uspjesima, kao i značajnim državnim, istorijskim procesima.

“Svojim bogatim iskustvom znao je kako da i u politici prevaziđe naizgled nepremostive razlike”, dodali su u Bošnjačkoj stranci.

Husović će biti sahranjen u Rožajama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Car
09.03.2021-21:22 21:22

Da mu dragi Allach podari ono sto je zasluzio

Nakon kraće bolesti: Preminio Rafet Husović – Crna Gora Today
10.03.2021-04:42 04:42

[…] Donedavni predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović preminuo je danas u 57. godini, nakon kraće bolesti, prenosi portal Aktuelno. […]