Ročište u okviru prekršajnog postupka koji se vodi protiv Mladena Mijatovića, službenika MUP-a Sektora za vanredne situacije, odloženo je juče jer se oštećeni Vladimir Otašević nije pojavio u Sudu za prekršaje u Podgorici.

Ko je ustvari žrtva fabrikovane “afere Delta”?

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Mijatovića zbog navodnog napada na novinara „Dana”  Otaševića u tržnom centru “Delta” 3. decembra prošle godine.

Jučerašnje ročište je odloženo jer se oštećeni Otašević nije pojavio u Sudu za prekršaje iako mu je ostavljeno da preuzme obavještenje, koje on nije preuzeo. Ročište se takođe nije moglo održati jer iz tehničkih razloga nije bilo mogućnosti da se odgledaju video snimci iz tržnog centra Delta.

Interesantna okolnost je što, iako je prekršajnu prijavu podnijela tuziteljka Ivana Vuksanović, na jučerašnjem ročištu se pojavila druga tužiteljka.

Nastavak postupka očekuje se u oktobru, kad je pozvan Otašević. U nastavku postupka planirano je da se odgledaju video zapisi iz “Delte”.

Fabrikovanje “afere Delta”

Podsjetimo, portal Aktuelno detaljno je pisao o fabrikovanoj “aferi Delta” u okviru feljtona o zloupotrebama organizovane tužilačko-medijske grupe na čijem je čelu, kako se sumnja, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, o čemu možete čitati OVDJE.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Oni koji žele da čuju glavnog specijalnog tužioca, oni ga nemaju bez jednoga”, “Kako ovo izgleda, a preživim do tada, javiću se. U ozbiljnoj sam borbi”, “Zamislite da svi počnu da košarku igraju rukama”

Dnevna novina Dan, 4. decembra prošle godine objavila je bombastičnu priču kako je “tjelohranitelj Bećirovića, Mladen Mijatović u šoping molu Delta siti, udario, psovao i prijetio novinaru Dana Vladimiru Otaševiću”. Nakon toga zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana, Nikola Marković je danima u javnosti širio morbidne laži da je Mijatović Otaševiću “prijetio, da ga je psovao, uhvatio za vrat, poslije toga ga je udario”, kao i da je Otašević bio žrtva “stravičnog napada”.

Vladimir Otašević: Samoproklamovana žrtva nepostojećeg fizičkog napada

U seriji tekstova portal Aktuelno ukazao je da fizičkog napada nije bilo i da je lažna “afera Delta” fabrikovana da bi se satanizovali biznismen Zoran Bećirović i tužilac Miloš Šoškić, a da je Mijatović tu bio samo kolateralna šteta jer je bio u njihovom društvu veče kada je organizovana grupa odlučila da sprovede unaprijed osmišljenu akciju. Ulogu operativca-provokatora u kreiranju afere je imao novinar Dana i bivši novinar Vijesti Vladimir Otašević.

Da je glavni specijalni tužilac Katnić imao interesa da kompromituje Šoškića i da postoje indicije da je debelo umiješan u medijski progon Šoškića i fabrikovanje afere “Delta”, najbolje govori ponašanje glavnog specijalnog tužioca i njegove izjave koje je privatno dijelio sa svojim intimusima u tužilaštvu, a koje je veoma pouzdan insajderski izvor iz ove institucije podijelio sa uredništvom portala Aktuelno, o čemu možete čitati u OVOM tekstu.

Kako smo precizno dokazali u ranijim tekstovima, Otašević je priznao da je proganjao tužioca Šoškića, zatim se ispostavilo da je prijetio Šoškiću, Bećiroviću i Mijatoviću, a sebe je uz pomoć nalogodavaca orkestrirane medijske histerije nastojao da predstavi kao žrtvu “brutalnih, bahatih pojedinaca koji misle da su iznad zakona”.

Zamjenik glavnog i odgovornog urendika Dana Nikola Marković: Po čijem nalogu je pokrenuo hajku?

Cilj je bio jasan – nakon što je Bećirović kompromitovan i kriminalizovan kroz sulude optužbe i zloupotrebu položaja glavnog specijalnog tužioca, preko njega je trebalo narušiti ugled tužioca Šoškića. Po principu – tužilac se druži sa sumnjivim kontroverznim biznismenom, pa mora da i on nije čist.

Otašević i pored lažnog svjedočenja nije procesuiran po službenoj dužnosti već je od tužilačko-medijske organizacije za javno blaćenje proglašen za žrtvu “stravičnog napada”, iako je, kako smo dokazali, on bio taj koji je provocirao i iscenirao čitav događaj. Za razliku od njega Mijatović je saslušavan, medijski blaćen, prijećeno mu je krivičnom prijavom, a protiv njega je podnijeta prekršajna prijava i vodi se disciplinski postupak.

S obzirom da nam ODT u Podgorici nikad nije odgovorilo zašto nijesu procesuirali Otaševića, na osnovu pouzdanih informacija koje smo sakupljali mjesecima zaključili smo da tužiteljka Vuksanović, iako je bila dovoljno hrabra da donese zakonsku i na dokazima zasnovanu odluku o odbacivanju krivične prijave Otaševića protiv Mladena Mijatovića za nepostojeći napad, jednostavno nije željela da ulazi u konflikt sa tužilačko-medijskom organizovanom grupom hajkača.

U.P.A.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve