Podgorička policija podnijela je prekršajne prijave protiv 11 osoba zbog neprijavljenog okupljanja i ometanja službenika ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva 11. aprila.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv D.H. (32) Sudu za prekršaje je podnijet zahjtev za pokretanje postupka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja, dok je protiv  S.R. (55), V.D. (27), D.S(41), M.K. (58), V.M. (66), N.Č. (53), Dž.P. (62), N.G. (30), D.Đ. (51) i V.Đ. (53) podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog ometanja službenih lica u vršenju zakonskih ovlašćenja.

“Ispred objekta Vrhovnog državnog tužilaštva u Ulici slobode u Podgorici se 11. aprila oko 13.30 časova okupila grupa od oko 40 građana, koju je organizovao D.H. Centru bezbjednosti Podgorica navedeno okupljanje nije bilo prijavljeno, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama”, naveli su u policiji.

S obzirom na to da okupljanje nije bilo prijavljeno, podgorička policija je građane više puta upozorila da se mirno raziđu i da svoje javno okupljanje prijave u skladu sa zakonom za naredni period.

“Uprkos upozorenjima policijaca, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice”, kazali su u crnogorskoj policiji.

Okupljeni građani su se oglušili i o naređenje, čime su, kažu u Upravi policije, ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja. Oko 15 časova počeli su da se razilaze.

Obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je kazao da tu nema elemenata bića krivičnog djela, te su službenici podgoričke policije protiv njih podnijeli prekršajne prijave.

“Službenici CB Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih učesnika ovog javnog okupljanja, radi izjašnjenja nadležnog tužioca o njihovoj krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti”, kazali su iz Uprave policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve