Suđenje lideru Pokreta za promjene PzP, Nebojši Medojeviću, biznismenu Momiru Nikoliću i ostalim optuženima za pranje novca i formiranje kriminalne organizacije, nastavljeno je jutros u Višem sudu. Nakon skoro dva sata, suđenje je prekinuto jer je, jednoj od optuženih, Ivi Pavlović pozlilo.

Kako javlja novinar portala Standard, sudija Vesna Pean je dala pola sata pauze kako bi se Pavlović ukazala pomoć. Ona je prevezena do Urgentnog centra, ali kako joj se stanje nije poboljšalo, sudija Pean je prekinula glavni pretres i nastavak zakazala za 24. april.

Na današnjem suđenju svjedočio je grafički dizajner Sreten Sošić, koji je bio angažovan za kreiranje vizulenog izgleda kampanje DF-a 2016. godine.

“Angažovan sam na dva mjeseca i za to je dogovorena naknada od 2.000 eura mjesečno. Bio sam zadužen za kompletan izgled kampanje, oglasi, logo, animacija”, rekao je Sošić. Na pitanje tužiteljke Lidije Vukčević sa kim se dogovarao oko finansijskog dijela, svjedok je odgovorio da je u pitanju bio Milan Knežević. Ona je upitala i o kojoj se radilo valuti, na šta je Sošić kazao da su bili dolari.

“Isplaćen sam u dolarima, i to 2.200 dolara  koje sam dobio u koverti u kući u kojoj sam radio u Donjoj Gorici. Tu se nalazio štab za vođenje kampanje. Kada sam novac konvertovao ispalo je oko 1.900 eura, a ne 2.000 kako je dogovoreno, zbog čega sam prigovorio”, rekao je Sošić.

Njegovo svjedočenje je prekinuto nakon što je pozlilo Ivi Pavlović, i biće nastavljeno 24. aprila.

Podsjećamo, Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić i Mladen Jovanović kategorički su negirali krivicu.

Medojević i Momir Nikolić, koji su na ranijem suđenju iznijeli svoju odbranu, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve